Ποιες είναι οι δύο γυναίκες στις οποίες ο David Bowie είχε αφήσει 3 εκατομμύρια δολάρια

Ποιες είναι οι δύο γυναίκες στις οποίες ο David Bowie είχε αφήσει 3 εκατομμύρια δολάρια
Ο David Bowie ποζάρει μπροστά από μια Rolls Royce πριν από την έναρξη της βρετανικής τουρνέ του τον Μάιο του 1973

Έξι χρόνια μετά τον θάνατο του David Bowie (10 Ιανουαρίου 2016) θυμόμαστε το ιδιαίτερο «ευχαριστώ» του ροκ σταρ σε δύο γυναίκες που σημάδεψαν, με διαφορετικό τρόπο η καθεμία, τη ζωή του.

Στις 10 Ιανουαρίου 2016 ο David Robert Jones πεθαίνει στο Λονδίνο αφήνοντας πίσω του μια ανεκτίμητη μουσική κληρονομιά. Στις 12 Ιανουαρίου η σορός του αποτεφρώνεται στο New Jersey και οι στάχτες του σκορπίζονται, όπως επιθυμούσε ο ίδιος, στο Μπαλί της Ινδονησίας. Η τελευταία πράξη παίχτηκε στα τέλη του ίδιου μήνα στο Μανχάταν της Νέας Υόρκης όπου και ανοίχτηκε η 20σέλιδη διαθήκη του εμβληματικού μουσικού, η οποία είχε συνταχθεί το 2004.

Σε αυτήν ο Bowie άφηνε στη χήρα του Iman Abdulmajid Jones το διαμέρισμα στο Σόχο, καθώς και το 50% της περιουσίας του, ύψους 100 εκατ. δολ. Το υπόλοιπο 50% μοιράστηκε στα παιδιά του, τον 44χρονο τότε Duncan Jones, γιο του Bowie από τον πρώτο του γάμο με την Angie Barnett και την Alexandria Jahra Jones, κόρη από τον γάμο του με την Iman.

Αυτό που ωστόσο προκάλεσε ιδιαίτερη αίσθηση, όχι όμως και έκπληξη σε όσους γνώριζαν πρόσωπα και καταστάσεις, ήταν η απόφαση του Bowie να αφήσει ένα μέρος της περιουσίας του σε δύο γυναίκες που δεν ήταν συγγενείς του αλλά σημάδεψαν, με διαφορετικό τρόπο η καθεμία, τη ζωή του. Πρόκειται για την Corine «Coco» Schwab, δεξί χέρι του Βρετανού καλλιτέχνη για 46 ολόκληρα χρόνια και την Marion Skene, τη γυναίκα που τον ανέθρεψε σαν δεύτερη μητέρα, στις οποίες άφησε 2 και 1 εκατ. δολάρια αντίστοιχα.

Ο Bowie με την Corine Schwab

Corine «Coco» Schwab: Ενας αληθινός φύλακας – άγγελος

Είναι η γυναίκα που έσωσε τη ζωή του Bowie τη δεκαετία του 1970, βοηθώντας τον να ξεφύγει από τα ναρκωτικά. Σύμφωνα με την «Telegraph», η Schwab ξεκίνησε να δουλεύει το 1973 στην εταιρία που είχε αναλάβει το management του David Bowie και λίγους μήνες μετά ο ίδιος της ζήτησε να γίνει η προσωπική του βοηθός. Με την πάροδο του χρόνου έγινε η σκιά και «ασπίδα» του, ακόμα και από την τότε σύζυγό του, Angie. Χαρακτηριστική για τον ρόλο που έπαιζε τότε η Coco στη ζωή του Bowie είναι η ατάκα του Tony Visconti, παραγωγού και στενού του φίλου για σχεδόν μια πεντηκονταετία: «Η Corine είχε αναλάβει να κρατά μακριά από τον David όλους τους ενοχλητικούς ανθρώπους και η Angie ήταν ένας από αυτούς».

Το 1976 η Schwab μετακόμισε μαζί του στο Βερολίνο και τον βοήθησε να απεξαρτηθεί από την κοκαΐνη. Κάθε πρωί του πήγαινε ένα ποτήρι φρέσκο χυμό πορτοκάλι και ένα τσιγάρο, υπενθυμίζοντάς του πόσο καταστροφικός ήταν ο τρόπος ζωής του για τον ίδιο και την καριέρα του. Λίγο καιρό αργότερα ο Bowie αναγνώρισε δημόσια τη συμβολή της: «Ηταν το μοναδικό άτομο που μου έλεγε συνεχώς πόσο ανόητος ήμουν και με βοήθησε να ξεφύγω από όλα αυτά».

Σε αντίθεση με τον περίγυρο του Bowie, η Schwab κάθε άλλο παρά… φανταχτερή ήταν. Ασχημη εμφανισιακά και συνήθως με κακόγουστο casual ντύσιμο, φρόντιζε να μένει πάντα στο παρασκήνιο. Ωστόσο, η στενή σχέση που είχαν αναπτύξει η δυο τους έδωσε τροφή σε σενάρια που τους εμφάνιζαν ως εραστές. Αυτό προκάλεσε την οργή της κυρίας Bowie, η οποία αργότερα κατηγόρησε ευθέως την Corine ότι ευθύνεται για τον χωρισμό τους. Εφτασε μάλιστα στο σημείο να πετάξει όλα τα ρούχα της από το παράθυρο στον δρόμο όταν επισκέφθηκε τον πρώην σύζυγό της στο Βερολίνο για να κινήσει τις διαδικασίες του διαζυγίου…

Ακόμα μια ενδιαφέρουσα προέκταση για τον ρόλο της Coco στη ζωή του David Bowie δίνει η Wendy Leigh, συγγραφέας της βιογραφίας του Βρετανού μουσικού. Εκεί υποστηρίζει ότι, εκτός των άλλων, η Corine υποκατέστησε τη στοργική μητρική φιγούρα καλύπτοντας το συναισθηματικό κενό που του προκάλεσε η απώλεια της μητέρας του, Peggy, που πέθανε το 2001.

Η μεγαλύτερη όμως αναγνώριση ήρθε από τον ίδιο τον Bowie, ο οποίος το 1987 έγραψε για αυτήν το τραγούδι «Never Let Me Down» από τον ομότιτλο δίσκο, κάτι που σίγουρα αξίζει πολύ περισσότερο από τα 2 εκατομμύρια δολάρια που της άφησε ως κληρονομιά…

When I needed soul revival, I called your name

When I was falling to pieces, I screamed in pain

Your soothing hand that turned me round,

A love so real swept over me

O Bowie με την νταντά Marion Skene και τον γιο του Duncan

Marion Skene: Η δεύτερη μητέρα ενός παραμελημένου παιδιού

Πρόκειται για την Σκωτσέζα νταντά, την οποία μάλιστα ο ίδιος ο Duncan Zowie Jones αναγνωρίζει ως μητέρα του. Σύμφωνα με την ίδια την Angie Bowie, η γέννηση του μικρού Duncan (στις 30 Μαΐου 1971) ήρθε σε μια περίοδο που το lifestyle του ζευγαριού κάθε άλλο παρά ευνοούσε την απόκτηση και ανατροφή ενός παιδιού. «Εθισμένοι και οι δύο στο αλκοόλ και τα ναρκωτικά λείπαμε συνεχώς από το σπίτι, αλλά ακόμα και όταν ήμασταν εκεί καυγαδίζαμε συνεχώς μπροστά του δημιουργώντας ένα αρρωστημένο περιβάλλον. Η Marion ήταν αυτή που ουσιαστικά τον μεγάλωσε».

Πραγματικά, η παιδική φίλη του Bowie είχε αναλάβει το δύσκολο έργο να υποκαταστήσει όχι έναν αλλά δύο «προβληματικούς» γονείς ακολουθώντας συνεχώς την οικογένεια που ζούσε μεταξύ Λονδίνου, Βερολίνου και Ελβετίας. Ακόμα και όταν το ζευγάρι χώρισε (το 1980) και ο Bowie ανέλαβε την κηδεμονία του 9χρονου τότε Zowie, η Marion συνέχιζε να είναι η «μητέρα» του.

Σύμφωνα μάλιστα με την «Daily Mail», η Angie εισέπραξε 500.000 λίρες για να… απομακρυνθεί διακριτικά από τη ζωή του μικρού, ο οποίος πέρασε το μεγαλύτερο μέρος της παιδικής του ηλικίας σε ένα αυστηρών αρχών σκωτσέζικο οικοτροφείο, από το οποίο είχε αποφοιτήσει και ο πρίγκιπας Κάρολος. Όταν έβγαινε έπεφτε πάλι στη μητρική αγκαλιά της Marion, καθώς ο πατέρας του συνήθως έλειπε και η Angie είχε μετακομίσει στη Νέα Υόρκη, προσπαθώντας ταυτόχρονα να αποτοξινωθεί.

Ο 50χρονος σήμερα σκηνοθέτης Duncan Jones δηλώνει χωρίς περιστροφές ότι θεωρεί τη Marion Skene μητέρα του, έχει αποκοπεί εντελώς από την Angie Bowie και προφανώς θα διάβασε με περίσσια ικανοποίηση τη διαθήκη του πατέρα του, στην οποία ο David R. Jones άφηνε στη Σκωτσέζα νταντά 1 εκατομμύριο δολάρια, αναγνωρίζοντας έμπρακτα τη συμβολή της στην ανατροφή του γιου του…

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter