Ποιες μάσκες είναι κατάλληλες να φοράμε και ποιες απαγορεύονται

Ποιες μάσκες είναι κατάλληλες να φοράμε και ποιες απαγορεύονται

Από εδώ και στο εξής η χρήση της μάσκας γίνεται υποχρεωτική στους κλειστούς χώρους. Ποιες μάσκες όμως είναι οι κατάλληλες για να τις φοράμε και ποιες όχι;

«Αν συναντηθούν δυο άνθρωποι, χωρίς μάσκα, που ο ένας νοσεί και ανταλλάξουν σταγονίδια, η πιθανότητα να κολλήσει είναι 95%. Αν φορούν και οι δυο μάσκες η πιθανότητα είναι 1,5%» είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος μιλώντας στο ΣΚΑΙ εξηγώντας την αναγκαιότητα της μάσκας.

Για όσους δεν μπορούν να αγοράσουν χειρουργικές και μια πάνινη είναι αρκετή, τόνισε ο Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, σημειώνοντας με έμφαση: «αν δείτε άνθρωπο (με μάσκα) με βαλβίδα, 22 μέτρα μακριά, όχι δυο και πείτε του να τη βγάλει και να μη τη φοράει μέσα στην κοινωνία» υπογράμμισε ο κ. Εξαδάκτυλος εξηγώντας πως τη μάσκα με βαλβίδα δεν πρέπει να τη φοράνε άλλοι πλην γιατρών και νοσηλευτών που ασχολούνται με ασθενείς με κορονοϊό, διότι «ψεκάζουν» τον ιό στους γύρω τους.

«Η πάνινη μάσκα είναι καλύτερη από το γυμνό στόμα. Η χειρουργική μάσκα είναι καλύτερη από την πάνινη. Η μάσκα με βαλβίδα, απαγορεύεται». 

Ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου παραδέχτηκε επίσης ότι «μπερδέψαμε τον κόσμο με τις μάσκες» και εξήγησε ότι αυτό συνέβη διότι «Υπήρχαν αντικρουόμενες ανακοινώσεις του ΠΟΥ, που στραβοπάτησε αρκετές φορές». Και πρόσθεσε πως «ο ΠΙΣ από την 1η Απριλίου είχε πει ότι οι πολίτες σε χώρους συγχρωτισμού καλό είναι να χρησιμοποιούν μάσκα», σημειώνοντας πως ο Σύλλογος δεν άλλαξε ποτέ τη θέση του αυτή.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter