Ποιες θα είναι οι αμοιβές των προσωπικών γιατρών

Ποιες θα είναι οι αμοιβές των προσωπικών γιατρών

Από το βήμα της Βουλής ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης τις αμοιβές με τις οποίες θα πληρώνεται ο προσωπικός γιατρός. Συγκεκριμένα κατά την διάρκεια της συζήτησης για το νομοσχέδιο της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας και του ΕΟΠΥΥ είπε ότι οι αμοιβές των γιατρών θα  κυμαίνονται μεταξύ 20 και 40 ευρώ.

«Θα γίνουν οι ακριβείς διαπραγματεύσεις αλλά μιλάμε για ένα πλαίσιο τιμών κατ’ άτομο, το οποίο θα αφορά αναλόγως στοιχεία ηλικίας, επιδημιολογικής κατάστασης γιατί έχουν όλα αυτά τα χαρακτηριστικά από 20 έως 40 ευρώ» είπε και συνέχισε  «τα 20 ευρώ προφανώς θα είναι ένας πληθυσμός πολύ χαμηλός που δεν θα απασχολήσει, στα 40 ευρώ ένας μεγαλύτερος. Θα υπάρχουν ενδιάμεσα»
Σημειώνεται ότι σχετικά με τις υποχρεώσεις των γιατρών ο ίδιος ανέφερε: «Γυρίζοντας λοιπόν αυτό το μοντέλο ερχόμαστε και λέμε ότι η εγγραφή είναι κατ΄ άτομο. Θα παίρνεις χρήματα για το κάθε άτομο που εγγράφεις και θα έχεις συγκεκριμένες υποχρεώσεις που θα βγουν από τις υπουργικές αποφάσεις και από τη σύμβαση με τον ΕΟΠΥΥ, το καθηκοντολόγιο».
Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter