Ποιες τροφές είναι κατάλληλες πριν το τρέξιμο και τι μας προσφέρουν

Ποιες τροφές είναι κατάλληλες πριν το τρέξιμο και τι μας προσφέρουν

Οι σωστές διατροφικές επιλογές για έναν δρομέα πριν το τρέξιμο είναι ιδιαίτερα σημαντικές καθώς δίνουν την απαιτούμενη ενέργεια και βελτιώνουν τις επιδόσεις την ώρα της προπόνησης ή του αγώνα.

Ένας δρομέας είναι καλό να τις βάλει στο πρόγραμμά του προκειμένου να έχει τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα πριν ξεκινήσει την προπόνηση.

Ξηροί καρποί

Οι ξηροί καρποί και οι σπόροι δίνουν στο σώμα την ενέργεια του χρειάζεται. Ειδικότερα, τα καρύδια είναι πλούσια σε ωμέγα-3 λιπαρά οξέα, που είναι καλά για τον εγκέφαλο και την καρδιά. Ακόμη, τα κάσιους περιέχουν μονοακόρεστα λίπη για να διατηρήσετε υγιή την καρδιά σας καθώς και μέταλλα όπως μαγνήσιο, ασβέστιο και κάλλιο.

Μπανάνες

Σας δίνει την ενέργεια που απαιτείται ενόψει της δύσκολης προπόνησης ενώ παράλληλα διατηρεί σε φυσιολογικά επίπεδα το σάκχαρο στο αίμα. Οι μπανάνες επίσης είναι πλούσιες σε φυτικές ίνες και για τον λόγο αυτό θα σας κρατήσουν χορτάτους για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Μπάρες δημητριακών

Μια μπάρα δημητριακών πριν την προπόνηση θα σου δώσει 80 % υδατάνθρακες, 20% πρωτεΐνες και λίπη, ό,τι δηλαδή χρειάζεσαι για να τρέξεις διαδρομές από 5 έως 10 χιλιόμετρα έχοντας αρκετές δυνάμεις.

Ρυζογκοφρέτες

Είναι ελαφριές για το στομάχι, δεν έχουν μεγάλη ποσότητα φυτικών ινών, ωστόσο διαθέτουν αρκετές θερμίδες που θα σας «κρατήσουν» την ώρα του τρεξίματος

Σάντουιτς με φυστικοβούτυρο σε ψωμί ολικής άλεσης

Προσφέρει υδατάνθρακες για ενέργεια ενώ το φυστικοβούτυρο δίνει έξτρα ποσότητα πρωτεΐνης για να μείνετε χορτάτοι όσο θα προπονείστε.

Τορτίγια με γαλοπούλα

Παρέχει ενέργεια μεγάλης διάρκειας με έξτρα πρωτεΐνη, στοχεύοντας στην μυική αποκατάσταση. Το αποτέλεσμα θα είναι ακόμη καλύτερο αν συνοδεύεται από μικρή ποσότητα λαχανικών.

Ομελέτα με λαχανικά

Τα αυγά περιέχουν έχουν την υψηλότερη βιοδιαθέσιμη πρωτεΐνη, ικανή να βοηθήσει τους μυς σου να αναπτυχθούν ταχύτερα.

Γιαούρτι με μούρα

Το γιαούρτι είναι πλούσιο σε πρωτεΐνη και ασβέστιο και φτωχό σε υδατάνθρακες και νάτριο. Τα μούρα προσθέτουν σάκχαρα και υδατάνθρακες για παρατεταμένη αντοχή στην προπόνηση.

Πηγή: Runnfun.gr

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter