Ποινές φυλάκισης σε μέλη του κινήματος «SOS Χαλκιδική» – Μάρτυρας κατηγορίας ο Χρήστος Πάχτας

Ποινές φυλάκισης σε μέλη του κινήματος «SOS Χαλκιδική» – Μάρτυρας κατηγορίας ο Χρήστος Πάχτας

Ποινή φυλάκισης 12 μηνών με αναστολή, επέβαλε το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Πολυγύρου σε καθέναν από τους τέσσερις κάτοικους της βορειοανατολικής Χαλκιδικής που κατηγορούνταν για διατάραξη οικιακής ειρήνης.

Η υπόθεση αφορούσε διαμαρτυρία που έγινε το Μάρτιο του 2012 στο δημαρχείο Αριστοτέλη, για τη δραστηριότητα της εταιρείας χρυσού στις Σκουριές. Μέλη του κινήματος κατά των εξορύξεων χρυσού, θέλησαν να διαμαρτυρηθούν για επεισόδιο, που όπως κατήγγειλαν, είχε προηγηθεί, όπου οι ίδιοι δέχθηκαν επίθεση από εργαζόμενους της «Ελληνικός Χρυσός».

Βασικός μάρτυρας κατηγορίας στη δίκη, ήταν ο τότε δήμαρχος Αριστοτέλη, Χρήστος Πάχτας. Οι κατηγορούμενοι αρνήθηκαν την πράξη που τους αποδόθηκε, κάνοντας λόγο για συμβολική κινητοποίηση, στη διάρκεια της οποίας ουδεμία ζημιά υπέστη το δημαρχιακό μέγαρο, ούτε προέκυψε διατάραξη της ομαλής λειτουργίας του.

Το δικαστήριο τους έκρινε τελικά ένοχους για διατάραξη οικιακής ειρήνης και συγκεκριμένα για παράνομη είσοδο σε δημόσια υπηρεσία. Κατά της απόφασης οι καταδικασθέντες άσκησαν έφεση και αφέθηκαν ελεύθεροι.

Στο μεταξύ, για την επόμενη εβδομάδα έχουν προσδιοριστεί δύο δίκες, συνδεόμενες με αντιδράσεις του κινήματος κατά των εξορύξεων χρυσού, μέλη του οποίου θα καθίσουν στο εδώλιο του κατηγορουμένου αντιμετωπίζοντας βαρύτατες κατηγορίες.

Την Τετάρτη, 20/9, θα εισαχθεί στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Θεσσαλονίκης η υπόθεση 21 ατόμων που οδηγήθηκαν σε δίκη κατόπιν μηνυτήριας αναφοράς του τότε δημάρχου Χρ. Πάχτα, για επεισόδια, που σύμφωνα με το κατηγορητήριο σημειώθηκαν (πάλι) στο δημαρχείο Αριστοτέλη σε μία θυελλώδη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου.

Την αμέσως επόμενη μέρα, δηλαδή την Πέμπτη (21/9), είναι προγραμματισμένη να γίνει στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης η δίκη με 26 κατηγορούμενους για την υπόθεση του «Λάκκου Καρατζά», η οποία αφορά μαζική κινητοποίηση που πραγματοποιήθηκε το Μάιο του 2013 και κατέληξε σε επεισόδια με αστυνομικές δυνάμεις.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter