Αντιδρά το Κίεβο

Ποινή 180 ετών σε δύο Ουκρανούς για διακίνηση προσφύγων στην Ελλάδα

Το πρακτορείο Sputnik αναφέρεται στην υπόθεση δύο Ουκρανών, του Serhiy Shvayuk και του Petro Lytvynchuk, που καταδικάστηκαν την Παρασκευή σε 180 έτη φυλάκισης αφού βρέθηκαν ένοχοι για διακίνηση προσφύγων.

Οι οικογένειες των δύο Ουκρανών ισχυρίζονται ότι οι άνδρες εξαπατήθηκαν στην Τουρκία όπου πήγαν να δουλέψουν νόμιμα σε τουριστικό πλοίο και αναγκάστηκαν υπό την απειλή βίας να μεταφέρουν τους πρόσφυγες. «Όταν τους συνέλαβε η ελληνική ακτοφυλακή δεν γνώριζαν για κάποιο διάστημα ποια ήταν η κατηγορία», ισχυρίζεται η μητέρα του ενός.

Το ΥΠΕΞ Ουκρανίας διαμαρτύρεται για την αυστηρότητα του δικαστή. Ο αναπληρωτής διευθυντής για προξενικά θέματα, Vasyl Kyrylych, δήλωσε σε ουκρανικό μέσο ότι οι ποινές των δύο ανδρών θα μπορούσαν να μειωθούν, καθώς οι δικηγόροι τους σκοπεύουν να ασκήσουν εφέσεις.

Οι ποινές που ξεπερνούν τα 25 χρόνια εξυπηρετούν «προπαγανδιστικούς ή αποτρεπτικούς σκοπούς», σχολίασε.

Τον Ιούνιο, ο ίδιος αξιωματούχος είχε δηλώσει ότι περισσότεροι από 150 Ουκρανοί κρατούνται προσωρινά ή είναι καταδικασμένοι στην Ελλάδα με κατηγορίες διακίνησης προσφύγων.

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Σχόλια που παραπέμπουν με ενεργό link σε άλλα sites δεν θα δημοσιεύονται. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.