Ποινή 60 ημερών φυλάκισης επέβαλε το ΓΕΣ στους φαντάρους που σχημάτισαν τον αλβανικό αετό

Ποινή 60 ημερών φυλάκισης επέβαλε το ΓΕΣ στους φαντάρους που σχημάτισαν τον αλβανικό αετό

Την επιβολή ποινής φυλάκισης για διάστημα 60 ημερών επέβαλε το Γενικό Επιτελείο Στρατού στους επτά νεοσύλλεκτους οπλίτες, που φωτογραφήθηκαν στο Κέντρο Εκπαίδευσης Μεσολογγίου σχηματίζοντας τον αλβανικό αετό._x000D_

Με βάση τον στρατιωτικό κανονισμό η ανώτατη ποινή που μπορούσε να επιβληθεί στους επτά νεοσύλλεκτους από το Γενικό Επιτελείο Στρατού είναι οι 50 μέρες. Με παρέμβαση του υπουργού Εθνικής Άμυνας η ποινή επαυξήθηκε στις 60 μέρες, όπως έχει δικαίωμα από το νόμο.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Γενικού Επιτελείου Στρατού:

«O αρχηγός ΓΕΣ αντιστράτηγος Αλκιβιάδης Στεφανής, λαμβάνοντας υπόψη το πόρισμα της ΕΔΕ που διενεργήθηκε αναφορικά με την εμφάνιση φωτογραφίας σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης και ιστοσελίδες, που εμφανίζει Στρατιώτες να σχηματίζουν με τα χέρια τους χαρακτηριστική απεικόνιση της Αλβανικής σημαίας, επέβαλλε σε αυτούς πειθαρχικές ποινές, εξαντλώντας την πειθαρχική του δικαιοδοσία.Η απόφαση αυτή του Αρχηγού ΓΕΣ, έχει ήδη υποβληθεί στο ΓΕΕΘΑ και στο ΥΠΕΘΑ, όπου ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Πάνος Καμμένος αποφάσισε να επαυξήσει τις ανωτέρω ποινές, στο ανώτατο όριο της πειθαρχικής του δικαιοδοσίας.Η πλήρης διερεύνηση της υποθέσεως συνεχίζεται».

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter