Ποινικές διώξεις σε επικεφαλής εταιρειών για μίζες στο μετρό

Ποινικές διώξεις σε επικεφαλής εταιρειών για μίζες στο μετρό

Ποινικές διώξεις σε βάρος δύο επικεφαλής εταιρειών άσκησαν οι εισαγγελικές αρχές, οι οποίοι φέρονται να δωροδόκησαν κρατικούς αξιωματούχους με σκοπό να ανατεθεί στην κοινοπραξία Συμβούλων Μετρό Ελλάδος ο σχεδιασμός και η επίβλεψη σιδηροδρομικών έργων του μετρό.

Την ίδια ώρα που οι εισαγγελείς έχουν ενδείξεις για την καταβολή μίζας, με την βοήθεια εικονικών τιμολογίων που εξέδιδε εταιρία φάντασμα με έδρα τα νησιά Jersey.

Ειδικότερα, ασκήθηκε ποινική δίωξη για ενεργητική δωροδοκία σε συνδυασμό με τον ν.1608/50 περί καταχραστών σε βάρος του διαχειριστή της εταιρίας ΟΜΕΚ και του επικεφαλής της εταιρίας Lahmeyer. Τα δύο αυτά πρόσωπα φέρονται να διακίνησαν μίζες ύψους 210.000 ευρώ στο πλαίσιο της υπογραφής της σύμβασης για την παροχή υπηρεσιών συμβούλων έργων.

Όπως προέκυψε από τις έρευνες των εισαγγελικών αρχών, τα δύο αυτά πρόσωπα φέρονται ότι διακίνησαν μίζες ύψους 210.000 ευρώ στο πλαίσιο της υπογραφής της σύμβασης για την παροχή υπηρεσιών συμβούλων έργων.

Η έρευνα έφθασε στα δύο πρόσωπα μετά την κατάθεση ενός Βέλγου, ο οποίος ενέπλεξε στην υπόθεση και την εταιρία Thales, γνωστή στις ελληνικές αρχές από τα εξοπλιστικά προγράμματα.

Όπως υποστήριξε στην κατάθεσή του ο Βέλγος, η εταιρεία φέρεται να έδινε μίζες και για έργα του μετρό, χωρίς ωστόσο η εισαγγελική έρευνα να καταφέρει να φθάσει στους αποδέκτες των χρημάτων.

Την σκυτάλη παίρνει τώρα ανακριτής διαφθοράς στον οποίο διαβιβάστηκε η επίμαχη δικογραφία.

.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter