Ποινικές διώξεις στους συλληφθέντες στο πλαίσιο της ακροδεξιάς τρομοκρατίας (Photos)

Ποινικές διώξεις στους συλληφθέντες στο πλαίσιο της ακροδεξιάς τρομοκρατίας (Photos)

Ποινικές διώξεις κατά περίπτωση ασκήθηκαν στους συλληφθέντες, στους οποίους αποδίδονται εγκληματικές επιθέσεις σε στέκια και χώρους αντιεξουσιαστών και μεταναστών.

Κατηγορούνται για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, κατοχή εκρηκτικών υλών, εκρήξεις, εμπρησμό, διακεκριμένες φθορές και παραβάσεις του νόμου περί όπλων.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας και με καλυμμένα τα πρόσωπα τους..

Τους αποδίδονται μια σειρά από αιματηρές επιθέσεις σε στέκια και χώρους αντιεξουσιαστών και μεταναστών.

Οι συλληφθέντες είναι συνολικά 11 αλλά σύμφωνα με το διαβιβαστικό της Ασφάλειας στο οποίο στηρίχτηκαν και οι κατηγορίες δεν έχουν όλοι τον ίδιο βαθμό συμμετοχής.

Η ποινική αντιμετώπισή τους θα αξιολογηθεί από τον ανακριτή στον οποίο παραπέμφθηκαν για απολογία και θα τους απαγγείλει τις κατηγορίες. Η εισαγγελέας άσκησε κατά περίπτωση ποινική δίωξη για τέσσερα κακουργήματα και για πλημμελήματα και συγκεκριμένα για:

-Διεύθυνση, ένταξη και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση με σκοπό τη διάπραξη κακουργημάτων -εμπρησμό -έκρηξη -διακεκριμένη κατοχή εκρηκτικών και -οπλοκατοχή σε βαθμό πλημμελήματος.

Ανάμεσα στους έντεκα κατηγορούμενους είναι και ένας ανήλικος καθώς και ένας 30χρονος δικηγόρος από τον Πειραιά.

Ο δικηγόρος φέρεται να είχε ρόλο ιδεολογικού καθοδηγητή. Τον «καίνε» και οι τηλεφωνικές συνομιλίες που έχει καταγράψει η αντιτρομοκρατική.

Ο ίδιος αρνείται όλα όσα του αποδίδονται. Στη δικογραφία υπάρχουν και οι ομολογίες 2 νεαρών για συμμετοχή σε μεμονωμένες επιμέρους πράξεις, οι οποίοι όμως ανακάλεσαν ενώπιον της εισαγγελέως τις προανακριτικές τους καταθέσεις.

Συνολικά πραγματοποιήθηκαν 10 κατ’ οίκον έρευνες σε περιοχές της Αττικής και δύο σε επαρχιακές πόλεις.

Αξίζει να σημειωθεί ότι κατά την έφοδο της Αντιτρομοκρατικής σε σπίτι στη Δυτική Αττική, όπου βρέθηκαν πολλές βόμβες μολότοφ, ο ένοικος, ο οποίος συνελήφθη, ζήτησε να μιλήσει με τον συγκεκριμένο δικηγόρο και τότε πληροφορήθηκε ότι είχε και αυτός συλληφθεί.

Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία της αστυνομικής έρευνας, οι συλληφθέντες αυτοπροσδιορίζονται ως μέλη της οργάνωσης COMPACT 18 HELLAS, ή ως «Ανένταχτοι Μαίανδροι Εθνικιστές» και ανήκουν στον ακροδεξιό- νεοναζιστικό χώρο, ενώ εξετάζονται για περίπου 30 επιθέσεις σε στέκια αντιεξουσιαστών και μεταναστών και σε άλλους χώρους.

Σύμφωνα με αρμόδιους αξιωματικούς, η σημερινή υπόθεση αποτελεί συνέχεια της σύλληψης τεσσάρων ακροδεξιών της ομάδας εθνικιστών «Απέλλα» για την εμπρηστική επίθεση στο στέκι Φαβέλα, στον Πειραιά, τον Αύγουστο του 2017.

Υπό έρευνα είναι επίσης αν υπάρχει σχέση της εγκληματικής οργάνωσης που εξαρθρώθηκε σήμερα με την πρόσφατη αιματηρή επίθεση και πάλι στην Φαβέλα, αλλά μέχρι στιγμής δεν έχουν προκύψει στοιχεία. Πάντως εκφράζεται αισιοδοξία ότι θα υπάρχουν σύντομα αποτελέσματα και για αυτή την επίθεση, καθώς φέρεται ότι έχει ταυτοποιηθεί ένας από τους δράστες.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter