Σε βαθμό κακουργήματος

Ποινική δίωξη σε πρώην στελέχη της Αγροτικής Τράπεζας για θαλασσοδάνεια

Ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος, για θαλασσοδάνεια, σε βάρος πρώην στελεχών της Αγροτικής Τράπεζας.

Η παραγγελία γα την άσκηση της ποινικής δίωξης δόθηκε από την εισαγγελία κατά της διαφθοράς και η δικογραφία που έχει σχηματισθεί διαβιβάστηκε σε ανακριτή κατά της διαφθοράς, ενώπιον του οποίου θα κληθούν σε απολογία οι εμπλεκόμενοι.

Η υπόθεση αφορά σε χορήγηση δανείων, είναι μια από τις πολλές περιπτώσεις που ερευνώνται, κι από τα οποία η Αγροτική Τράπεζα ζημιώθηκε εν προκειμένω με τον ποσόν των 80.000.000 ευρώ.

Η ποινική δίωξη αφορά τις κατηγορίες της απιστίας κατά συναυτουργία και κατά μόνας κατ' εξακολούθηση, της ηθικής αυτουργίας σε απιστία και της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη εγκληματική δραστηριότητα (ξέπλυμα βρώμικου χρήματος).

Τα επίμαχα δάνεια είχαν χορηγηθεί στην εταιρεία ΑΤΤΙΚΑΤ, αλλά και σε έναν ιδιώτη, προκαλώντας ζημία στην τράπεζα, ύψους 80.000.000. Σύμφωνα με τη δικογραφία, τα δάνεια χορηγήθηκαν από τον Απρίλιο του 2000 έως τον Ιούνιο του 2010 και, σύμφωνα με έρευνα και πόρισμα της Τράπεζας της Ελλάδος είχαν δοθεί, χωρίς προηγουμένως να έχουν εξασφαλιστεί επαρκείς διασφαλίσεις.

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Σχόλια που παραπέμπουν με ενεργό link σε άλλα sites δεν θα δημοσιεύονται. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.