Κιβωτός του Κόσμου: Ποινική δίωξη για κακουργήματα στον πατέρα Αντώνιο

Κιβωτός του Κόσμου: Ποινική δίωξη για κακουργήματα στον πατέρα Αντώνιο

Δίωξη σε βαθμό κακουργήματος ασκήθηκε από την εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας, σε βάρος του πατέρα Αντωνίου και εργαζομένων στην Κιβωτό του Κόσμου, όσον αφορά τη δικογραφία που είχε σχηματιστεί για ασελγείς πράξεις και κακοποιήσεις σε βάρος παιδιών που διέμεναν σε δομές της ΜΚΟ.

Η βαρύτατη αυτή ποινική δίωξη ήρθε σχεδόν έξι μήνες μετά την έναρξη του χορού των καταγγελιών.

Συγκεκριμένα, σε βάρος του πατέρα Αντώνιου ασκήθηκε δίωξη για το κακούργημα της κατάχρησης ανηλίκων σε ασέλγεια κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση.

Η συγκεκριμένη κατηγορία απαγγέλθηκε στον κατηγορούμενο μετά τις καταγγελίες δυο πρώην τροφίμων της Κιβωτού για σεξουαλική κακοποίησή τους. Μάλιστα όπως αναφέρει η δίωξη  οι πράξεις έλαβαν χώρα από τον Σεπτέμβριο του 2020 έως τον Ιανουάριο του 2022.

Την ίδια ώρα, στον πατέρα Αντώνιο και σε επτά πρώην εργαζόμενους της Κιβωτού, ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βαθμό πλημμελήματος, οι κατά περίπτωση, κατηγορούνται για τα αδικήματα της βαριάς σωματικής βλάβης ανηλίκων κατά συρροή, της επικίνδυνης σωματικής βλάβης ανηλίκων κατά συρροή, της απλής σωματικής βλάβης κατά συρροή, της απειλής σε βάρος ανηλίκων κατά συρροή, της έκθεση ανηλίκων σε κίνδυνο κατά συρροή, ενώ στον πάτερ Αντώνιο και αυτό  της ηθικής  αυτουργίας σε όλες τις παραπάνω πράξεις. Τέλος για συνέργεια σε απλή σωματική βλάβη κατά συρροή διώκεται παιδαγωγός σε δομή της επαρχίας.

Όπως αναφέρουν πληροφορίες η δικογραφία που αφορά την κακουργηματική πράξη της σεξουαλικής κακοποίησης διαβιβάστηκε ήδη στην κύρια ανάκριση ενώ  το σκέλος της υπόθεσης με τα πλημμελήματα διαχωρίστηκε καθώς υπάρχει κίνδυνος παραγραφής λόγω του ότι οι πράξεις φέρονται να έχουν τελεστεί από τον Απρίλιο του 2018 έως τον Αύγουστο του 2022 και καθώς προκύπτει κίνδυνος παραγραφής, η δικογραφία διαχωρίστηκε ώστε η υπόθεση, που θα εκδικαστεί από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο, να προσδιοριστεί το αμέσως επόμενο διάστημα.

Την ίδια στιγμή πληροφορίες αναφέρουν ακόμη πως από την έρευνα της εισαγγελίας προέκυψαν ενδείξεις και άλλων αξιόποινων πράξεων και ήδη αντίγραφα της δικογραφίας αποστέλλονται στις εισαγγελίες Πειραιά και Χίου για τις δικές τους ενέργειες.

Η έρευνα για όσα συνέβησαν στην Κιβωτό του Κόσμου ξεκίνησε τον περασμένο Νοέμβριο, από τις Εισαγγελείς Ανηλίκων Κατερίνα Κοπελάκη και Δάφνη-Κυριακή Τσιχλή οι οποίες έλαβαν καταθέσεις και μελέτησαν άλλα στοιχεία. Στη συνέχεια η δικογραφία διαβιβάστηκε στην επικεφαλής της ποινικής δίωξης Εισαγγελέα, προκειμένου να μελετήσει το υλικό και να προχωρήσει την ποινική διαδικασία καθώς οι εμπλεκόμενοι είναι ενήλικοι και επομένως δεν είχαν αρμοδιότητα οι δύο εισαγγελείς Ανηλίκων.

Υπενθυμίζεται ότι ο κατηγορούμενος  επικεφαλής του ΜΚΟ σε υπόμνημα που παρέδωσε στην Εισαγγελία Ανηλίκων αρνήθηκε πλήρως όσα του καταλογίζουν οι καταγγέλλοντες κάνοντας λόγο σε «προφανείς σκοπιμότητες».

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter