Ποινική δίωξη στα μέλη του κυκλώματος εκβιαστών – Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζουν

Ποινική δίωξη στα μέλη του κυκλώματος εκβιαστών – Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζουν

Ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος ασκήθηκε από την Εισαγγελία σε βάρος των επτά μελών της ομάδας εκβιαστών που εξάρθρωσε η ΕΛ.ΑΣ.

Συγκεκριμένα, οι κατηγορίες που από τους αποδίδονται  κατά περίπτωση αφορούν στα αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης, της διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης, της εκβίασης κατ’ επάγγελμα, της βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης, της επικίνδυνης σωματικής βλάβης, της παραβίασης του νόμου περί όπλων και της αντίστασης.

Η δικογραφία διαβιβάστηκε σε ανακριτή όπου παραπέμφθηκαν οι συλληφθέντες για τις απολογίες τους.

Η εξάρθρωση της σπείρας των εκβιαστών προέκυψε έπειτα από πολύχρονη και συστηματική έρευνα, ήδη από τον Ιανουάριο του 2021, σε περιοχές της νοτιοανατολικής Αττικής. Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, οι συλληφθέντες φέρονται όχι απλά να εκβίαζαν τους ιδιοκτήτες καταστημάτων με το πρόσχημα της προστασίας, αλλά παράλληλα να προκαλούσαν επικίνδυνες και βαριές σωματικές βλάβες σε άτομα, προκειμένου με αυτόν τον τρόπο να εισπράττουν χρηματικά ποσά.

Οι συλληφθέντες φέρονται μάλιστα να απευθύνονταν στα θύματα «για την διευθέτηση οποιουδήποτε θέματος», σε μια εμφανή προσπάθεια να προχωρήσουν στην αντικατάσταση του ρόλου των αρμόδιων διωκτικών Αρχών. Αξίζει επίσης να σημειωθεί πως οι συλληφθέντες χαρακτηρίζονται από την ΕΛΑΣ ως ιδιαιτέρως «σκληροί», ενώ φαίνεται πως έχουν απασχολήσει και στο παρελθόν τις διωκτικές Αρχές για ανάλογα αδικήματα.

Η ΕΛΑΣ έχει ήδη πραγματοποιήσει έρευνες σε εννέα σπίτια και εννέα αυτοκίνητα (τέσσερις μοτοσικλέτες και πέντε αυτοκίνητα) μελών της σπείρας, τα οποία κατασχέθηκαν.

Από τις έρευνες των αρχών ανευρέθησαν τα εξής: πλήθος ειδών ένδυσης και υπόδησης, τα οποία φορούσαν κατά τη διάρκεια των περιστατικών/αδικημάτων, 8 κινητά τηλέφωνα και κάρτες SIM, 3.860 ευρώ, 2 αλεξίσφαιρα, 31 κυνηγετικά φυσίγγια, κυνηγητικό όπλο, σουγιάς, σιδερογροθιά, αναδιπλούμενο μαχαίρι, ζευγάρι χειροπέδες, 3 ενέσεις περιέχουσες αναβολική ουσία άγνωστης μάρκας 2,5 Ml, φιαλίδια περιέχοντα αναβολικές ουσίες, 41 δισκία αναβολικών ουσιών και ατζέντες-ημερολόγια με σημειώσεις που αφορούσαν την εγκληματική δραστηριότητα της οργάνωσης.

Διαβάστε επίσης:

Αττική: Πώς δρούσε η σπείρα εκβιαστών που εξαρθρώθηκε – Χτυπούσαν και εκφόβιζαν ιδιοκτήτες καταστημάτων

Στο «μικροσκόπιο» της ΕΛΑΣ κύκλωμα εκβιαστών στην Αττική – Επτά συλλήψεις και τρεις προσαγωγές

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter