Ποινική δίωξη στον πρώην βουλευτή της ΝΔ, Ανδρέα Πάτση – Οι αποκαλύψεις του Documento για το Πόθεν Έσχες

Ποινική δίωξη στον πρώην βουλευτή της ΝΔ, Ανδρέα Πάτση –  Οι αποκαλύψεις του Documento για το Πόθεν Έσχες

Ποινική δίωξη για δύο αδικήματα σε βαθμό πλημμελήματος ασκήθηκε στον πρώην βουλευτή της ΝΔ, Ανδρέα Πάτση και κουμπάρο του πρώην κυβερνητικού εκπροσώπου, Στέλιου Πέτσα.

Η δίωξη ασκήθηκε μετά την άρση της ασυλίας Πάτση από τη Βουλή και αφορά σε δύο αδικήματα, τα οποία φέρονται να έχουν τελεστεί από 17/7/2019 έως 25/2/2022. Συγκεκριμένα οι διώξεις αφορούν στα αδικήματα της ανακριβούς και ελλιπούς δήλωσης περιουσιακής κατάστασης κατ’ εξακολούθηση καθώς και της συμμετοχής σε εταιρείες με έδρα την αλλοδαπή αυτοπροσώπως και δια παρένθετου προσώπου, κατ’ εξακολούθηση.

Ειδικά για τις εταιρείες του εξωτερικού, το Documento είχε αποκαλύψει από το Μάιο του 2020 και τον Ιούνιο του 2021 ότι ο Ανδρέας Πάτσης, πρώτον, απέκρυπτε από τη δήλωση περιουσιακής του κατάστασης εταιρίες στις οποίες συμμετέχει, δεύτερον ότι παρανόμως συμμετείχε σε εταιρίες με έδρα στο εξωτερικό και τρίτον, ότι είχε εισπράξει πάνω από 100.000 ευρώ μέσα σε περίπου έξι μήνες, για να εκπροσωπεί ως δικηγόρος τα ΕΛΤΑ, δηλαδή έναν φορέα του Δημοσίου.

Διαβάστε επίσης: Το Δημόσιο συνέχιζε να πληρώνει τον Πάτση επί ενάμιση χρόνο μετά τις αποκαλύψεις του Documento

Εκτός του Α. Πάτση ο εισαγγελέας άσκησε δίωξη και σε βάρος της νυν και της πρώην συζύγου του. Η τωρινή σύζυγος η κα Βίκυ Παπαλουκά, κατηγορείται για ανακριβή και ελλιπή δήλωση περιουσιακής κατάστασης συζύγου του υπόχρεου και για συνέργεια σε συμμετοχή σε εταιρείες με έδρα την αλλοδαπή δια παρένθετου προσώπου.

Η πρώην σύζυγος κατηγορείται για ανακριβή και ελλιπή δήλωση περιουσιακής κατάστασης συζύγου του υπόχρεου.

Πιο αναλυτικά οι ανακριβείς ελλιπείς δηλώσεις αφορούν σε:

– Το 2019, με ημερομηνία οριστικοποίησης της δήλωσης 20.7.21 και ημερομηνία αναφοράς 17.7.2019, στα δηλωθέντα ακίνητα, ο Ανδρέας Πάτσης:

Α. Δεν καταχώρησε πισίνα 28 τμ σε ακίνητο στη Νέα Πεντέλη στο όνομα της τότε συζύγου του.

Β. Δήλωσε 2.635 τμ ως έκταση σε δικό του αγροτεμάχιο στο Λουτράκι, αντί των 4029 τμ που αναγράφονται στο συμβόλαιο γονικής παροχής

– Στη δήλωση του 2021, ανέγραψε εισοδήματα από επιχειρηματική δραστηριότητα της συζύγου του ύψους 15.149 ευρώ αντί 37.694 ευρώ.

– Σε 8 δανειακές υποχρεώσεις δικηγορικής εταιρείας του, από τράπεζα εξωτερικού ανέγραψε λανθασμένο ποσό και επιπλέον παρέλειψε να προσκομίσει βεβαίωση για τις υπόλοιπες οφειλές ύψους 70.000 ευρώ.

Σχετικά με τις εταιρείες, φέρεται να μην δήλωσε ότι συμμετείχε αυτοπροσώπως ή δια παρένθετου προσώπου στο κεφάλαιο 3 εταιρειών με έδρα την Κύπρο και η νυν σύζυγός του σε εταιρεία με έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο.

Η δικογραφία θα διαβιβαστεί σε εφέτη ειδικό ανακριτή που θα διενεργήσει την κύρια ανάκριση και ο οποίος αναμένεται να οριστεί από την Ολομέλεια Εφετών.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter