Ποινικό αδίκημα η εκφόβιση των προστατευόμενων μαρτύρων από τον Άδωνη

Ποινικό αδίκημα η εκφόβιση των προστατευόμενων μαρτύρων από τον Άδωνη

Συχνά ο νυν αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας και υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων αντιμετωπίζεται «χλιαρά» από τα ΜΜΕ (και από τους πολίτες) καθώς η ίδια του η πορεία από το ΛΑΟΣ ως τη Νέα Δημοκρατία με την παρουσία τους ως τηλεπωλητής με αρκετά γραφικές αιχμές εκλαμβάνεται ως μια απλή «ιδιαιτερότητά» του.

Ο Άδωνης Γεωργιάδης ωστόσο είναι κορυφαίο στέλεχος της κυβέρνησης σε έναν νευραλγικό τομέα, αυτό της Ανάπτυξης και των Επενδύσεων το όνομα του οποίου, μαζί με άλλων, περιλαμβάνεται στις εκατοντάδες σελίδες της υπόθεσης-σκανδάλου Novartis.

Η ρητορική του Άδωνη Γεωργιάδη όσον αφορά την προσπάθειά του το σκάνδαλο της Novartis να μετατραπεί σε «σκευωρία» (όπως θα επιθυμούσαν πολλά ονόματα που φέρονται να εμπλέκονται στο σκάνδαλο) λαμβάνει ωστόσο ιδιαίτερες διαστάσεις που ανάγονται στον ποινικό κώδικα.

Όπου βρεθεί και όπου σταθεί καταφέρεται κατά των προστατευόμενων μαρτύρων, και με δηλώσεις του άμεσα ή έμμεσα επιχειρεί τον εκφοβισμό τους, παρότι ο θεσμός των προστατευομένων μαρτύρων καλύπτεται και με κοινοτική οδηγία.

«Η αποκάλυψη της ταυτότητάς του είναι ζήτημα ωρών, από την εισαγγελία για τα περαιτέρω», είπε την Τρίτη 18/02/2020 ο Άδωνης Γεωργιάδης καταλύοντας κάθε θεσμό και νόμο.

Είναι απορίας άξιο πως μια χώρα και ένα πολιτικό σύστημα θέλει ταυτόχρονα να έχει δημοκρατικό και ευρωπαϊκό πρόσημο και παράλληλα να δίνει το δικαίωμα και το βήμα σε έναν λειτουργό του – το όνομα του οποίου φιγουράρει ανάμεσα στους εμπλεκόμενους – να στρέφεται και να απειλεί τους μάρτυρες.

Όπως και να έχει ο εκφοβισμός των μαρτύρων αποτελεί ποινικό αδίκημα όσο ψηλά κι αν βρίσκεται ο εκβιάζων. 

Και βέβαια όλα αυτά γίνονται με την πλήρη ανοχή και στήριξη από τη Ν.Δ., τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και το ΚΙΝΑΛ…

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter