Ποιο fast-track; Ο βασιλιάς είναι γυμνός…

«Είμαστε πανέτοιμοι», «κάναμε σε λίγες ημέρες όσα άλλοι χρειάζονται μήνες για να τα κάνουν»…

Αυτά και άλλα παρόμοια διαδίδουν σε όλους τους τόνους τα πολλά φίλια προς την κυβέρνηση ΜΜΕ, αλλά και οι ίδιοι οι της κυβέρνησης, του πρωθυπουργού περιλαμβανομένου. Επικοινωνιακά βεβαίως αξίζουν συγχαρητήρια οι νέοι κυβερνώντες. Ομως όταν κυβερνάς πρέπει όχι μόνο να λες αλλά και να πράττεις. Και μάλιστα ορθά… Διότι τώρα που κατακάθεται ο κουρνιαχτός της νεοδημοκρατικής νίκης, τι απομένει;

01 Οτι τα φορολογικά μέτρα ήταν εντελώς λάθος κοστολογημένα και ο στόχος ήταν η ταξική εξυπηρέτηση των ημετέρων. Ηδη η Κομισιόν ζητάει αντίμετρα για να μην πέσει έξω ο προϋπολογισμός. Ειδικά οι απαλλαγές των υπερπλουσίων (μείωση ΕΝΦΙΑ για πάνω από 1 εκατ. αντικειμενική, φορολογία εταιρειών στο 20% και των μερισμάτων στο 5% κ.λπ.) έχουν προκαλέσει το μένος των Βρυξελλών.

02 Οτι τα «γρήγορα μέτρα» αφορούσαν μέτρα προστασίας των ημετέρων (ανάληψη ΕΥΠ από Μητσοτάκη, κατάργηση ΣΔΟΕ, ΣΕΠΕ, ελεγκτή Δημόσιας Διοίκησης κ.λπ.). «Διαφυγή καμιά…». Οποιος και ό,τι μπορούσε να ερευνήσει τους ημετέρους καταργείται ή ελέγχεται άμεσα (και στέλνεται και σχετικό μήνυμα συμμόρφωσης μέσω της υπόθεσης Πολάκη).

03 Για τις επενδύσεις λόγια, λόγια και αλλεπάλληλες φωτογραφίες του Αδωνη Γεωργιάδη μέχρι στιγμής.

04 Για το ασφαλιστικό αλλεπάλληλα fake news και συντάξεις χηρείας τον Οκτώβριο. 

05 Για την κυβίστηση στο θέμα της συμφωνίας των Πρεσπών... ουδέν σχόλιον. Μόνον ότι έπειτα από κάθε ταξίδι στην Ευρώπη τα αυτιά κάποιων μακραίνουν… Η σκόνη κατακάθεται συνεχώς. Και ο βασιλιάς αποδεικνύεται γυμνός…

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Σχόλια που παραπέμπουν με ενεργό link σε άλλα sites δεν θα δημοσιεύονται. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.