Ραντεβού με Nielsen

Ποιο μεγάλο κανάλι επιστρέφει στις μετρήσεις μετά από πολλά χρόνια απουσίας

Νέα δεδομένα στη σχέση ΕΡΤ-Nielsen. Η ΕΡΤ3 μετά από πολυετή απουσία επιστρέφει στη μέτρηση τηλεθέαση, ενώ η ΕΡΤ αποκτά εκπρόσωπο στην υπό ανασύνταξη Επιτροπή Έρευνας Ελέγχου Τηλεθεάσης. Ο Μάρκος Βογιατζόγλου, εντεταλμένος σύμβουλος της ΕΡΤ για θέματα τεχνολογίας, θα έχει θέση στο ΔΣ της ΕΕΕΤ, από την οποία είχε αποχωρήσει η ΕΡΤ το 2006.

Σύμφωνα με πληροφορίες του typologies.gr, ο διευθύνων σύμβουλος της Nielsen, Σπύρος Ζαβιτσάνος πέρασε το κατώφλι του Ραδιομεγάρου και συναντήθηκε με τη διοίκηση της ΕΡΤ. Κατά τη διάρκεια της διαπραγμάτευσης συζητήθηκαν αναλυτικά όλα τα ζητήματα όπως προέκυψαν μετά και την προηγούμενη απόφαση για την ακύρωση του διαγωνισμού επιλογής εταιρείας τηλεθεάσης.

Στη μέτρηση θα υπάρχουν πλέον και τα νέα δεδομένα από τους υπόλοιπους τρόπους θεάσης (πχ ταμπλέτες) όπως είχαν ζητήσει και οι ιδιωτικοί σταθμοί, ενώ η Nielsen θα προσφέρει στην ΕΡΤ και ανάλυση των δεδομένων για το κοινό που την παρακολουθεί. Τα δεδομένα για την τηλεθέαση των εκπομπών της ΕΡΤ αποστέλλονται στο Ραδιομέγαρο, ενώ αναμένεται να υπάρξουν κι άλλες κινήσεις για την ενίσχυση της θέσης της, στο διάλογο για την τηλεθέαση.

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Σχόλια που παραπέμπουν με ενεργό link σε άλλα sites δεν θα δημοσιεύονται. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.