Πιο νεοφιλελεύθερος πεθαίνεις – Οι Βρυξέλλες «δεν θέλουν» μείωση του ΦΠΑ στα καύσιμα

Πιο νεοφιλελεύθερος πεθαίνεις – Οι Βρυξέλλες «δεν θέλουν» μείωση του ΦΠΑ στα καύσιμα

Τι άλλο θα σκαρφιστεί το νεοφιλελεύθερο μπλοκ που έχει πιάσει τα περισσότερα πόστα και στην Ευρωπαϊκή Ένωση;

Αφορμή είναι οι δηλώσεις του Ευρωπαίου Επιτρόπου Εσωτερικής Αγοράς, Γάλλο, Τιερί Μπρετόν που αναφέρθηκε στην άνοδο των τιμών ενέργειας μιλώντας στο ραδιοσταθμό BFM/RMC.

Ο πρώην υπουργός Υπουργός Οικονομίας, Οικονομικών και Βιομηχανίας της Γαλλίας (2005–2007) -επί προέδρου Σιράκ- αφουγκράζεται καλύτερα τους μη έχοντες και συνέστησε εκ μέρους των Βρυξελλών να δίνουν «συγκεκριμένες επιταγές» στους μη έχοντες, σε «αυτούς που το έχουν περισσότερο ανάγκη παρά να μειωθεί ομοιόμορφα ο ΦΠΑ στα καύσιμα.

«Αυτό που επιβαρύνει περισσότερο τα νοικοκυριά και κυρίως τα μη προνομιούχα νοικοκυριά, είναι η αύξηση των τιμών της ενέργειας και εκεί πρέπει αληθινά να αμβλυνθεί πολύ γρήγορα ο παγκόσμιος αντίκτυπός της σ’ αυτούς που το έχουν περισσότερο ανάγκη», δήλωσε ο Μπρετόν, επίτροπος Εσωτερικής Αγοράς και Βιομηχανίας.

«Εξ ου και η σύστασή μας, η οποία τέθηκε σε εφαρμογή κυρίως στη Γαλλία, είναι να έχουμε συγκεκριμένες επιταγές για να συμπαρασταθούμε. Και θα χρειαστεί να συνεχίσουμε πιθανόν να το κάνουμε μέχρι το καλοκαίρι», πρόσθεσε.

Γιατί οι νεοφιλελεύθεροι ξέρουν καλύτερα τους μη έχοντες…

Ερωτηθείς σχετικά με τη βοήθεια των 100 ευρώ για τους Γάλλους που κερδίζουν λιγότερα από 2.000 ευρώ καθαρά το μήνα, η οποία ανακοινώθηκε το φθινόπωρο από τον πρωθυπουργό Ζαν Καστέξ, ο επίτροπος δήλωσε πως «δεν θα πρέπει να διστάσουμε να το ξανακάνουμε».

Τεράστια βοήθεια είναι αλήθεια…

Ας του μιλήσει και για κάποιους για το Νότο που βγάζουν μερικά εκατοστάρικα στο μήνα, πως περνάνε τον μήνα τους και τι κάνουν για να μπορέσουν να φωτίσουν το σπίτι τους ή βεβαίως να ζεσταθούν…

Και για να κάνει καλύτερο το αμπαλάζ, είπε πως μια μείωση του ΦΠΑ στα 5,5% στα καύσιμα θα είχε μικρότερο αντίκτυπο στον προϋπολογισμό των καταναλωτών.

Το να ταχθούν υπέρ μιας πολιτικής αξιοπρεπούς διαβίωσης των πολιτών, αξιοπρεπούς μισθού και κατώτατου μισθού σε συνδυασμό με βοήθεια απευθείας αλλά και μείωση του ΦΠΑ, που να το σκεφτούν…

Δεν θέλει σκέψη, πολιτική βούληση θέλει, αλλά που να την βρουν οι «νεοφιλελεύθεροι»…

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter