Ποιοι απεργούν τις επόμενες ημέρες

Ποιοι απεργούν τις επόμενες ημέρες

Τριήμερο απεργιακού πυρετού είναι αυτό που ξεκινά από αύριο Τρίτη, με αφορμή την ψήφιση του νομοσχεδίου με τα μέτρα που προκύπτουν από την ολοκλήρωση της β’ αξιολόγησης. ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ και επιστημονικοί φορείς βγαίνουν στους δρόμους αντιδρώντας στη συμφωνία μεταξύ κυβέρνησης και πιστωτών.

Η αρχή δίνεται αύριο στις έξι τα ξημερώματα, από τους εργαζόμενους στα μέσα ενημέρωσης, οι οποίοι απεργούν έως τις έξι τα ξημερώματα της Τετάρτης. Ταυτόχρονα, ξεκινούν τις κινητοποιήσεις τους και οι εργαζόμενοι στα λεωφορεία. Ειδικότερα, αύριο Τρίτη 16 Μαΐου, έχει προγραμματιστεί στάση εργασίας από τις 11.00 το πρωί έως τις 16.00 το απόγευμα. Μία μέρα μετά, την Τετάρτη 17 Μαΐου, έχει αποφασιστεί στάση εργασίας από την έναρξη της βάρδιας έως τις 09.00 το πρωί και από τις 21.00 το βράδυ έως τη λήξη της βάρδιας. Ίδια κατάσταση και την Πέμπτη, 18 Μαΐου, με στάση εργασίας, ξανά από την έναρξη της βάρδιας έως τις 09.00 το πρωί και από τις 21.00 το βράδυ έως τη λήξη της βάρδιας.

Επιπλέον, η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία ΠΝΟ ανακοίνωσε ότι θα πραγματοποιήσει 48άωρη απεργία, 16 και 17 Μαΐου.

Την Τετάρτη 17 Μαΐου, έχει προγραμματιστεί Γενική Απεργία από τη ΓΣΕΕ και την ΑΔΕΔΥ. Συμμετέχουν οι εργαζόμενοι των ΔΕΚΟ (ΔΕΗ, ΟΤΕ, ΕΥΔΑΠ, ΕΛΤΑ), οι καθηγητές και οι δάσκαλοι, καθώς και οι δικαστικοί υπάλληλοι. Ειδικά, το προσωπικό των δημοσίων νοσοκομείων και του ΕΚΑΒ με τους νοσοκομειακούς γιατρούς απεργούν και την Πέμπτη.

Στην απεργία συμμετέχουν επίσης οι ιδιωτικοί υπάλληλοι, καθώς και διάφοροι επιστημονικοί φορείς, όπως είναι το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας, το Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδας, το Γεωτεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας, η Ολομέλεια Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος, ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών, ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος, η Ελληνική Οδοντιατρική Ομοσπονδία, ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος, ο Πανελλήνιος Κτηνιατρικός Σύλλογος, ο Πανελλήνιος Σύλλογος Φυσικοθεραπευτών, η Συντονιστική Επιτροπή Συμβολαιογραφικών Συλλόγων, ο Συμβολαιογραφικός Σύλλογος Αθηνών, η Ομοσπονδία Δικαστικών Επιμελητών, οι Δικαστικοί Επιμελητές Αττικής, η Ένωση Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών Ελλάδος και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Φοροτεχνικών Ελευθέρων Επαγγελματιών

Επίσης, απεργούν οι εργαζόμενοι στα υπουργεία, τις εφορίες, την Τοπική Αυτοδιοίκηση, τα ασφαλιστικά ταμεία και τις πολεοδομίες, ενώ στην κινητοποίηση θα συμμετάσχουν και οι εργαζόμενοι των τραπεζών.

Την Τετάρτη, έχει προγραμματιστεί από την ΓΣΕΕ και την ΑΔΕΔΥ, απεργιακή συγκέντρωση στις 11 το πρωί, στην Πλατεία Κλαυθμώνος, ενώ το ΠΑΜΕ θα συγκεντρωθεί μία ώρα νωρίτερα, στις 10, στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης (Κοτζιά).

Συλλαλητήριο από το ΠΑΜΕ και την Πέμπτη, στις 7 το απόγευμα, στην Ομόνοια, ενώ ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ θα συγκεντρωθούν μισή ώρα νωρίτερα, στις 6.30 στο Σύνταγμα.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter