Ποιοι απουσίαζαν από την ψηφοφορία για την Συνταγματική Αναθεώρηση

Ποιοι απουσίαζαν από την ψηφοφορία για την Συνταγματική Αναθεώρηση

Συνολικά 274 βουλευτές συμμετείχαν στην πρώτη ψηφοφορία αυτής της Βουλής για τη Συνταγματική Αναθεώρηση. Ποιοι απουσίαζαν και ποια βουλευτής ήρθε… απροετοίμαστη.

Όπως είχε προαναγγελθεί, 18 βουλευτές της ΔΗΣΥ απείχαν από τη διαδικασία, με τον Αν. Λοβέρδο να συμμετέχει προκειμένου να αποτυπωθεί στην ψηφοφορία η στάση του κόμματος. Στους βουλευτές της ΔΗΣΥ προστίθενται και τέσσερις της Ένωσης Κεντρώων, με τον Γ. Σαρίδη να κρατά διαφορετική στάση ψηφίζοντας κατά συνείδηση. Από εκεί και πέρα, απείχε λόγω προβλήματος υγείας ο βουλευτής της ΝΔ, Γ. Κασαπίδης, ενώ από την ψηφοφορία απουσίαζαν και οι ανεξάρτητοι βουλευτές Αρ. Φωκάς, Π. Καμμένος και Στ. Παναγούλης.

Πάντως, τις εντυπώσεις έκλεψε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Ν. Κασιμάτη, η οποία δεν προσήλθε στην Ολομέλεια με συμπληρωμένο το ψηφοδέλτιο, γεγονός που την ανάγκασε να δηλώσει επιφύλαξη προκειμένου να ψηφίσει μετά το πέρας της διαδικασίας για τους λοιπούς βουλευτές.

Η μορφή του ψηφοδελτίου

Στους βουλευτές έχει διανεμηθεί ψηφοδέλτιο στο οποίο έχουν ενοποιηθεί τρία αυτοτελή ψηφοδέλτια με όλες τις υπό αναθεώρηση διατάξεις του Συντάγματος. Συγκεκριμένα, το πρώτο αφορά τις προτάσεις της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, το δεύτερο τις προτάσεις της ΚΟ της ΝΔ και το τρίτο τις συμπληρωματικές προτάσεις βουλευτών που συγκέντρωσαν 50 υπογραφές.

Στους βουλευτές δίνεται η δυνατότητα να επιλέξουν ανάμεσα στις επιλογές: «ΝΑΙ», «ΟΧΙ», «ΠΑΡΩΝ», συμπληρώνοντας στο ψηφοδέλτιο το ονοματεπώνυμό τους, την εκλογική τους περιφέρεια και την Κοινοβουλευτική Ομάδα στην οποία ανήκουν. Εν συνεχεία, το υπογράφουν και το προσκομίζουν στους ψηφολέκτες.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter