Ποιοι άριστοι;

Ποιοι άριστοι;

«Μετάτρεψε το κακό σε καλό και την κρίση σε ευκαιρία» διδάσκουν οι γκουρού της επικοινωνίας και του crisis management στην Εσπερία και οφείλω να ομολογήσω ότι οι επικεφαλής της Νέας Δημοκρατίας τα καταφέρνουν, μέσω των άφθονων μηχανισμών προπαγάνδας που διαθέτουν, αρκετά καλά.

Ιδού μερικά παραδείγματα:

• Μιλούν συνεχώς για αρίστους και αριστεία, αλλά αν μετρήσεις πόσοι πανεπιστημιακοί περιλαμβάνονται στην κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ και πόσοι στης ΝΔ, η σύγκριση είναι συντριπτικά υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ.

• Αν μετρήσεις τι έκανε για τον επαναπατρισμό των «αρίστων» η κυβέρνηση και τι η ΝΔ ως κυβέρνηση, και πάλι η σύγκριση είναι συντριπτική. Στο 1,4 από το 0,6% του ΑΕΠ έφτασε το 2018 (έναντι του 2014) η δαπάνη για έρευνα, δημιουργήθηκε το Ελληνικό Ιδρυμα Καινοτομίας, προκηρύχθηκαν χιλιάδες θέσεις διδακτόρων και μεταδιδακτόρων – ερευνητών, εκατοντάδες επαναπατρίστηκαν μετά το 2017 και έπειτα από 5, 10 και 15 χρόνια ξενιτιάς είναι πάλι στην πατρίδα.

• Από το 60% το 2014, στο 82% του μέσου κοινοτικού όρου –σύμφωνα με τις ειδικές υπηρεσίες της ΕΕ– ανέβηκε ο δείκτης καινοτομίας από το 2014 στο 2018.

• Ας μετρηθούν οι διδάκτορες, οι καθηγητές και οι υποψήφιοι διδάκτορες στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ. Ακόμη και οι «πιτσιρικάδες» του που παίρνουν μέρος σε αυτά έχουν μάστερ και είναι υποψήφιοι για διδακτορικό. Αλλά δεν είναι μόνον αυτά. Αναφέρονται συνεχώς στο πόσο ειδήμονες είναι στην οικονομία όταν στην περίοδο 2010-2014 όλες οι γραμμές τους «στραβωθήκαν και αποτύχαν» και οι προβλέψεις τους για το ΑΕΠ, το έλλειμμα, το πρωτογενές πλεόνασμα και όχι μόνον αυτά ήταν τόσο κοντά στην πραγματικότητα όσο απέχει η Γη από τον Ηλιο.

Και να ήταν μόνο αυτά… Ποιοι άριστοι;

ΥΓ.: Ω καλή μου κυρία, ξέρετε, εκτός από τα μυρμήγκια και τα τζιτζίκια υπάρχουν και οι κηφήνες…

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter