Ποιοι Γάλλοι δισεκατομμυριούχοι θα δώσουν 300 εκατ. ευρώ για την ανοικοδόμηση της Παναγίας των Παρισίων

Ποιοι Γάλλοι δισεκατομμυριούχοι θα δώσουν 300 εκατ. ευρώ για την ανοικοδόμηση της Παναγίας των Παρισίων

Η καταστροφή που έχει υποστεί η Παναγία των Παρισίων έχει προκαλέσει παγκόσμια συγκίνηση. Ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν σε δηλώσεις του χθες είπε πως θα ξεκινήσει από την επόμενη κιόλας μέρα η ανοικοδόμηση του καθεδρικού Ναού απευθύνοντας έκκληση για τη συγκέντρωση κεφαλαίων από δωρεές.

Γάλλοι δισεκατομμυριούχοι ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα και έχουν δεσμευτεί να δώσουν μέχρι στιγμής 300 εκατομμύρια ευρώ για να βοηθήσουν στην ανοικοδόμηση της Παναγίας των Παρισίων.

Ο Γάλλος δισεκατομμυριούχος Φρανσουά Ανρί Πινό, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Gucci Kering SA και ο πατέρας του, Φρανσουά Πινό ανακοίνωσαν αργά το βράδυ ότι αυτός και η οικογένειά του πρόκειται να δωρίσουν 100 εκατομμύρια ευρώ.

«Αυτή η τραγωδία έχει συγκλονίσει όλο τον γαλλικό λαό, και πέρα ​​από αυτόν, όλους εκείνους που συνδέονται με πνευματικές αξίες» , δήλωσε ο Φρανσουά-Ανρί Πίναουλ. «Αντιμέτωποι με αυτή την τραγωδία, όλοι επιθυμούν να δώσουν ζωή σε αυτό το κόσμημα της κληρονομιάς μας το συντομότερο δυνατό» πρόσθεσε.

Ο όμιλος Kering (παλιότερα Pinault-Printemps-Redoute) είναι ο δεύτερος παγκοσμίως όμιλος σε είδη πολυτελείας, μετά τον LVMH και έχει κυρίως τις μάρκες Gucci, Yves Saint Laurent και Boucheron.

Την ίδια ώρα, ο Γάλλος δισεκατομμυριούχος επιχειρηματίας  Μπερνάρ Αρνό πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της LVMH, ανακοίνωσαν ότι θα δωρίσουν 200 εκατομμύρια ευρώ.

«Η οικογένεια Αρνό και η LVMH θα ήθελαν να δείξουν την αλληλεγγύη τους σε αυτή την εθνική τραγωδία και να ενωθούν για να βοηθήσουν στην ανοικοδόμηση αυτού του εξαιρετικού καθεδρικού ναού, το οποίο είναι σύμβολο της Γαλλίας, της κληρονομιάς και της γαλλικής ενότητας» δήλωσε.

Η περιφερειακή κυβέρνηση του Ile-de-France θα δώσει 10 εκατομμύρια ευρώ ως έκτακτη βοήθεια στην Αρχιεπισκοπή για την ανοικοδόμηση του Ναού, δήλωσε σε συνέντευξή του στο Radio Classique η Valerie Pecresse, η περιφεριάρχης.

Οι άνθρωποι που επιθυμούν να κάνουν δωρεές μπορούν να το κάνουν μέσω του μη κερδοσκοπικού Fondation du Patrimoine, δήλωσε η Pecresse.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter