Ποιοι ήταν οι δώδεκα επιχειρηματίες που συνάντησαν τον Αλ. Τσίπρα στο Σικάγο

Ποιοι ήταν οι δώδεκα επιχειρηματίες που συνάντησαν τον Αλ. Τσίπρα στο Σικάγο

Αυξημένο ενδιαφέρον ως προς την προοπτική επενδύσεων στην Ελλάδα καταγράφηκε στη συνάντηση που είχε ο Αλέξης Τσίπρας και η κυβερνητική αποστολή που τον συνοδεύει στο Σικάγο (Νίκος Παππάς, Δημήτρης Παπαδημητρίου, Πάνος Καμμένος, Τέρενς Κουίκ) με Ελληνοαμερικανούς και Αμερικανούς επιχειρηματίες.

«Η Ελλάδα δεν αφήνει πίσω της μόνο την κρίση αλλά και το μοντέλο που οδήγησε σε αυτήν», υπογράμμισε ο πρωθυπουργός, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, απαντώντας σε ερωτήματα σχετικά με τη γραφειοκρατία, την πολυνομία και τα ζητήματα που προκαλούν εμπόδια.

Στη συνάντηση που διήρκησε περίπου δύο ώρες, συμμετείχαν δώδεκα επιχειρηματίες-εκπρόσωποι μεγάλων εταιρειών του Σικάγο, που δραστηριοποιούνται στον τομέα της Ενέργειας, της καινοτομίας, της πληροφορικής και της υψηλής τεχνολογίας, το real estate,τις αερομεταφορές, τα funds, τα start up. Το κλίμα που φέρεται να χαρακτήρισε τη συνάντηση θα μπορούσε να αποδοθεί με τη φράση “Greek comeback” που χρησιμοποίησαν αρκετοί συμμετέχοντες, και την οποία χρησιμοποίησε στο τέλος της συζήτησης και ο πρωθυπουργός.

Τι δήλωσαν οι επιχειρηματίες

Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο εκπρόσωπος της εταιρείας Glide Path που δραστηριοποιείται στον τομέα της Ενέργειας και ιδιαίτερα της καθαρής ενέργειας, Kevin Johnson, δήλωσε εξαιρετικά ενθαρρυμένος από την «προσήλωση» και τη «μεγάλη σοβαρότητα» που διαπίστωσε να επιδεικνύει ο Έλληνας πρωθυπουργός για την ανάπτυξη των τομέων της καθαρής ενέργειας, της τεχνολογικής καινοτομίας στην Ελλάδα. «Η Ελλάδα είναι αποφασισμένη να αποτελέσει ηγετική δύναμη στις ΑΠΕ, στο φυσικό αέριο, στην περιοχή της Ευρωζώνης», αναφέρει. Προσθέτει ότι παρακολουθεί την αλλαγή σελίδας στην ελληνική οικονομία, σχολιάζοντας ότι ο Έλληνας πρωθυπουργός ήταν πολύ σαφής ως προς το πού βρισκόταν η ελληνική οικονομία, πού βρίσκεται τώρα και πού εκτιμά ότι θα βρίσκεται.

Ικανοποίηση για την ευκαιρία που είχε, όπως αναφέρει, να συζητήσει για τις προοπτικές στην Ελλάδα και την ελληνική οικονομία σήμερα δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η διευθύνων σύμβουλος της μεγάλης αμερικανικής εταιρείας αερομεταφορών United Airlines, Mary Barnicle. Επισημαίνει ότι η εταιρεία είχε την ευκαιρία να μοιραστεί τις εμπειρίες της με την ελληνική αγορά καθότι εξυπηρετεί τη γραμμή Νέα Υόρκη-Αθήνα τη θερινή περίοδο. Πρόσθεσε ότι ο πρωθυπουργός μοιράστηκε πολύ θετικές πληροφορίες για την ελληνική οικονομία.

Ποιοι συμμετείχαν

Στη συνάντηση συμμετείχαν: Endy Zemenidis (executive director HALC), Anthos Chrysanthou (tech startup translate.com), Richard Driehaus (Driehaus Capital), Martin Cabrera (Cabrera Capital), Maria Pappas (Treasurer of Cook County), Μary Barnicle (United Airlines), Michael Marks (managing director Cushman and Wakefield), Aaron Rice (Baker McKenzie), Ted Diamantidis (Diamond Importers), Kevin Johnson (Glidepath Solutions president, Clean Capital Board), Demetri Eliopoulos (managing director RMB Capital), Elias Boufis (Driehaus Private Equity). 

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter