Ποιοι λαοί είναι πιο πρόθυμοι να πολεμήσουν για την πατρίδα τους – Τι απάντησαν οι Έλληνες

Ποιοι λαοί είναι πιο πρόθυμοι να πολεμήσουν για την πατρίδα τους – Τι απάντησαν οι Έλληνες

Ενδιαφέροντα στοιχεία παρουσιάζει έρευνα της Gallup International που ζήτησε από πολίτες δεκάδων χωρών να απαντήσουν στην ερώτηση εάν θα πολεμούσαν για τη χώρα τους.

Ακόμα και εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης παρατηρούνται σαφείς διακυμάνσεις. Οι πολίτες της δυτικής Ευρώπης είναι σαφώς πιο απρόθυμοι να πολεμήσουν για τη χώρα τους ενώ οι λαοί στην ανατολική πλευρά της «γηραίας ηπείρου» και τα Βαλκάνια είναι σαφώς πιο έτοιμοι να δώσουν και τη ζωή τους για την πατρίδα τους.

Ωστόσο, την έκπληξη κάνουν οι Φινλανδοί οι οποίοι βρίσκονται πολύ ψηλά στη λίστα με ποσοστό που αγγίζει το 74%, λίγο πάνω από τους Τούρκους που απάντησαν θετικά σε ποσοστό 73%. Ακολουθούν Ουκρανοί και Ρώσοι ενώ οι Έλληνες βρίσκονται αρκετά πιο χαμηλά με ποσοστό 54%.

Αξίζει να υπογραμμιστεί ότι Ολλανδοί, Βέλγοι και Γερμανοί είναι ξεκάθαρα απρόθυμοι στο να πολεμήσουν για την πατρίδα τους καθώς λιγότεροι από δύο στους δέκα απάντησαν θετικά.

Ενδεικτικά, στην Ευρώπη, τα υψηλότερα ποσοστά πολιτών που δηλώνουν πως θα έδιναν τη ζωή τους για την πατρίδα τους είναι:

Φινλανδία με 74%

Τουρκία με 73%

Ουκρανία με 62%

Ρωσία με 59%

Κόσοβο με 58%

Σουηδία με 55%

Βοσνία-Ερζεγοβίνη με 55%

Ελλάδα με 54%

Στον αντίποδα, τα χαμηλότερα ποσοστά εμφανίζουν οι:

Ολλανδία με 15%

Γερμανία με 18%

Βέλγιο με 19%


Πηγή: Gallup International

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter