Ποιοι πολιτικοί δεν κατέθεσαν πόθεν έσχες και πάνε στον εισαγγελέα

Ποιοι πολιτικοί δεν κατέθεσαν πόθεν έσχες και πάνε στον εισαγγελέα

Δυο βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας και συγκεκριμένα ο Ανδρέας Ψυχάρης, γιός του άλλοτε ισχυρού άντρα του ΔΟΛ, Σταύρου, καθώς και η βουλευτής Μαρία Σταυριανούδη, δεν κατέθεσαν ως όφειλαν, δήλωση περιουσιακής κατάστασης!

Εντύπωση προκαλεί και το γεγονός ότι πόθεν έσχες δεν κατέθεσε και ο πανεπιστημιακός, συνταγματολόγος Αντώνης Μανιτάκης, ο οποίος ήταν υπουργός εσωτερικών το 2012 στην κυβέρνηση Πικραμένου ενώ ανέλαβε το ίδιο πόστο ακόμα δυο φορές, επί πρωθυπουργίας Σαμαρά και στην υπηρεσιακή κυβέρνηση το 2015 υπό την Βασιλική Θάνου.

Πόθεν Έσχες δεν κατέθεσαν επίσης 4 χρυσαυγίτες βουλευτές και συγκεκριμένα ο Γιώργος Γαλέος, ο Αρτέμης Ματθαιόπουλος, ο Στάθης Μπούκουρας και η Ελένη Μακρή. Επίσης δεν έκαναν δήλωση περιουσιακής κατάστασης, ο δήμαρχος Φολεγάνδρου Ελευθέριος Βενιός και Μετσόβου Κων. Τζαρέας.

Σύμφωνα με την Επιτροπή Ελέγχου, υποβλήθηκαν ηλεκτρονικά συνολικά 925 δηλώσεις. Εννέα υπόχρεοι δεν κατέθεσαν, ως όφειλαν, δήλωση περιουσιακής κατάστασης και η Επιτροπή θα διαβιβάσει τον σχετικό φάκελο στον εισαγγελέα για τη διάπραξη του αδικήματος της μη υποβολής.

Οι δηλώσεις για τα «πόθεν έσχες» θα αναρτηθούν στον διαδικτυακό τόπο της Βουλής και θα παραμείνουν αναρτημένες για όσο χρονικό διάστημα διαρκεί η θητεία των υπόχρεων, αλλά και για τρία ακόμα χρόνια από τη λήξη της.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter