Στα μαύρα κατάστιχα της εταιρίας

Ποιοι πολιτικοί εμπλέκονται με το σκάνδαλο Novartis σύμφωνα με τα εμπιστευτικά έγγραφα της πολυεθνικής (έγγραφα)

Ένα χρόνο πριν τον σχηματισμό δικογραφίας για το σκάνδαλο Novartis και τη μεταβίβασή της από τους εισαγγελείς Διαφθοράς στη Βουλή, ο ίδιος ο φαρμακευτικός κολοσσός αποκαλύπτει σε εμπιστευτικά έγγραφα τους πολιτικούς που έχουν εμπλοκή με την υπόθεση και δίνει οδηγίες στα υψηλόβαθμα στελέχη της να τους… αποφεύγουν.

Τα εμπιστευτικά έγγραφα της Novartis έχουν ημερομηνία 10 Φεβρουαρίου 2017. Έχουν, δηλαδή, συνταχθεί ένα χρόνο πριν τις καταθέσεις των προστατευόμενων μαρτύρων και μόλις ένα μήνα μετά τις πρώτες αποκαλύψεις του Documento για το σκάνδαλο και επί της ουσίας αποτελούν και ένα οδικό χάρτη για τη διαχείριση της κρίσης προς τα υψηλόβαθμα στελέχη της φαρμακευτικής.

Persona non grata

Σύμφωνα με τα εμπιστευτικά έγγραφα, συγκεκριμένα ονόματα πολιτικών αναγράφονται με κόκκινα γράμματα και τη σύσταση «Καμιά επαφή. Φερόμενος ως εμπλεκόμενος». Με απλά λόγια η Novartis ζητά από τα υψηλόβαθμα στελέχη της να μην έρθουν σε επαφή με συγκεκριμένους πολιτικούς που φέρονται να έχουν «καεί».

Και αυτοί οι πολιτικοί είναι οι:

-Άδωνης Γεωργιάδης

-Μάριος Σαλμάς

-Δημήτρης Αβραμόπουλος

-Δημήτρης Λιτζέρης

Σε… καραντίνα και καθηγητές

Στα «κόκκινα» με σαφή ενημέρωση να μην έρθουν σε καμία επαφή μαζί τους αναφέρονται ως εμπλεκόμενοι και οι:

-Νίκος Καραπάνος (πρώην μέλος της Επιτροπής Τιμών Φαρμάκων του Υπουργείου Υγείας το 2012.

-Γιώργος Υφαντόπουλος , καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών

-Μαρία Γείτονα, επίκουρη καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου

-Νίκος Μανιαδάκης, καθηγητής της Εθνικής σχολής Δημόσιας Υγείας

-Ολόκληρο το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου με ειδική αναφορά στον καθηγητή Γιώργο Κυριόπουλο

Η αποκάλυψη των πολιτικών από την ίδια τη Novartis, δίνει νέα τροπή στη διερεύνηση του σκανδάλου και συγχρόνως τινάζει στον «αέρα» τις καταγγελίες της ΝΔ αλλά και των εμπλεκομένων περί σκευωρίας.

Τινάζει στον «αέρα» την πολιτική διαχείριση που επέβαλε ο Αντώνης Σαμαράς και αποδέχθηκε χωρίς δεύτερη σκέψη ο Κυριάκος Μητσοτάκης, οδηγώντας το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης στο καναβάτσο.

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Σχόλια που παραπέμπουν με ενεργό link σε άλλα sites δεν θα δημοσιεύονται. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.