Ποιον αλήθεια ευνοούν οι αγιογραφίες;

Ποιον αλήθεια ευνοούν οι αγιογραφίες;

Το σύστημα Μητσοτάκη έχει έναν πολύ συγκεκριμένο τρόπο να λειτουργεί πάντα σε αγαστή συνεργασία με το κυρίαρχα μίντια (αλλιώς δεν γίνεται). Πρώτα διαβλέπει τον κίνδυνο. Μετά τον εργαλειοποιεί. Μετά ηρωοποιεί τους εμπλεκόμενους. 

Και όταν με το καλό περάσει το μήνυμα στην κοινωνία ξεκινά η στοχοποίηση κάθε διαφορετικής φωνής ακόμη κι αν αυτή ασκεί καθόλα θεμιτή και χρήσιμη για τις Δημοκρατίες κριτική. Στην κορυφή βρίσκεται η χωρίς καμία αιδώ εργαλειοποίηση της πίστης στην πατρίδα και της θρησκευτικής πίστης. Αυτό έκανε πάντα η δεξιά αυτό κάνει και τώρα θα μου πείτε.

Το είδαμε με τις προκλήσεις Ερντογάν στα σύνορα το ζούμε και σήμερα με την πανδημία του κορονοϊού. Στη διαχείριση της πανδημίας του Covid-19 υπάρχουν κάποια μοντέλα που δοκιμάζονται παγκοσμίως. Στην Ελλάδα ακολουθούμε ένα συγκεκριμένο μοντέλο. Η στοχοποίηση κάθε διαφορετικής άποψης και η αγιοποίηση της άλλης δεν έχουν καμία θέση με τη Δημοκρατία.

Και για να το προσωποποιήσουμε. Πρώτα άκουσα τον κ. Τσιόδρα, στην καθημερινή ενημέρωση των πολιτών για την πανδημία, να αναφέρεται στα αγαπημένα του Δωδεκάνησα και στο μέρος που υπηρέτησε τη θητεία του. Με ξένισε δυσάρεστα είναι αλήθεια, αλλά είπα άνθρωπος είναι κι αυτός με πολύ βαρύ φορτίο στην πλάτη του δικαιούται να ξεφύγει και λίγο.

Στην επόμενη συνέντευξη Τύπου λύγισε. Δεν μου άρεσε είναι αλήθεια. Ο άνθρωπος που βρίσκεται στην κορυφή της πυραμίδας δίνει το παράδειγμα σε όλους τους άλλους δεν δικαιούται να λυγίζει. Είπα όμως δεν πειράζει άνθρωπος είναι συμβαίνουν κι αυτά.

Σήμερα πήγε στην άδεια Εκκλησία να ψάλλει. Κι απ’ έξω μοίραζαν αντίδωρα στον μαζεμένο κόσμο. Εδώ τα πράγματα σοβαρεύουν. Ο άνθρωπος που καλεί συγκινημένος τον κόσμο να μείνει σπίτι και δίπλα του ο υπεύθυνος της Πολιτείας λέει με νόημα «ξέρουμε ποιοι περάσατε τα διόδια», δεν μπορεί να συμπεριφέρεται με αυτόν τον τρόπο. Χάνει την αξιοπιστία του. Να ψάλλει σπίτι του. Να προσευχηθεί στο δωμάτιό του. Ο Θεός είναι παντού και μας ακούει. Να δώσει, έστω και διά της υπερβολής, αυτός το καλό παράδειγμα σε εκείνους που καλεί από μικροφώνου να κάνουν το αντίθετο από αυτό που έπραξε σήμερα. Πλησιάζουν οι άγιες ημέρες του Πάσχα. Και ο κ. Τσιόδρας γνωρίζει ότι με την καραντίνα δεν θα τελειώσουμε μέχρι τότε. Τι θα συμβουλέψει τους πιστούς το βράδυ τη Μεγάλη Εβδομάδα; Το βράδυ της ανάστασης;

Ξεκαθαρίζω ότι τον κ. Τσιόδρα δεν τον επέλεξε η σημερινή Κυβέρνηση. Ήταν επιλογή και της προηγούμενης. Ήταν στο ΚΕΕΛΠΝΟ και κατείχε θέσεις επί σειρά ετών, συνεπώς το θέμα δεν είναι πολιτικό, δεν ήταν ποτέ.

Η άποψη μου είναι ότι ο κ. Τσιόδρας άθελά του πέφτει θύμα της εργαλειοποίησης ενός τόσο σοβαρού θέματος όπως η δημόσια υγεία από το μιντιακό σύστημα Μητσοτάκη. Αδικεί τον εαυτό του. Έπρεπε ως επιστήμονας να καλέσει τα μίντια να τον αφήσουν έξω από τα «παιχνίδια του» κι όχι να ρίχνει νερό στο μύλο τους.  

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter