Ποιον ωφελεί αυτή η απόφαση κ. Τασούλα;

Ποιον ωφελεί αυτή η απόφαση κ. Τασούλα;

Την απόφαση να προβάλλονται αποκλειστικά από το Kανάλι της Βουλής οι ομιλίες των πολιτικών αρχηγών στις Κοινοβουλευτικές τους Ομάδες γνωστοποίησε στους κοινοβουλευτικούς συντάκτες ο πρόεδρος της Βουλής, Κωνσταντίνος Τασούλας, προκαλώντας ερωτηματικά για τις πραγματικές προθέσεις που κρύβονται πίσω από τη συγκεκριμένη πράξη.

Σε μία συγκυρία που η αξιωματική αντιπολίτευση καταγγέλλει καθεστώς μιντιακής μονοφωνίας υπέρ της κυβέρνησης ως προς τα κανάλια πανελλαδικής εμβέλειας, το προεδρείο της Βουλής αποφάσισε να καταργήσει την απευθείας μετάδοση από την ΕΡΤ της ομιλίας των πολιτικών αρχηγών στις Κ.Ο.

Δεν πρόκειται για μία διαδικασία που αφορά μια – κάποια υποεπιτροπή της Βουλής ή τη συζήτηση ενός ζητήματος άνευ ιδιαίτερης πολιτικής αξίας. Αντιθέτως, είθισται οι ομιλίες των πολιτικών αρχηγών στις Κ.Ο. να αποτελούν κεντρικοπολιτικό γεγονός με ειδήσεις για ζητήματα ουσίας.

Ο κ. Τασούλας επικαλέστηκε την ανάγκη να αυξηθεί η ακροαματικότητα του Καναλιού της Βουλής, όπως επίσης και την ανάγκη να συνδεθεί αυτό με την κοινή γνώμη. Ωστόσο, πολλοί θεωρούν πως κρύβεται πολιτική σκοπιμότητα πίσω από την απόφαση αυτή, θεωρώντας πως αποτελεί μία ακόμα πράξη στα πλαίσια του μιντιακού αποκλεισμού του ΣΥΡΙΖΑ. 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter