Ποιος βρίσκεται πίσω από τη διαρροή των μυστικών κονδυλίων;

Ποιος βρίσκεται πίσω από τη διαρροή των μυστικών κονδυλίων;

Να ξεκαθαρίσουμε κάτι: απόρρητα κονδύλια έχουν όλα τα κράτη του κόσμου. Είχε, έχει και θα έχει και το Ελληνικό κράτος. Δεν είναι ανέλεγκτα, δεν βάζει δηλαδή κάποιος το χέρι του όποτε θέλει στο θησαυροφυλάκιο και παίρνει όσα θέλει και δεν δίνει σε κανέναν λογαριασμό. 

Υπάρχει συγκεκριμένο όριο, και όσον αφορά στο ΥΠΕΞ και τον Ν. Κοτζιά, από τις αρχές του 2017 λογοδοτεί στη Βουλή. Και καλό θα είναι την ίδια διαδικασία να ακολουθήσουν και το ΥΠΕΘΑ και το Δημοσίας Τάξεως που εξ όσων γνωρίζω διαθέτουν αντίστοιχους κωδικούς. Αρκεί φυσικά να τηρείται το απόρρητο κι όχι ο κάθε πολιτικός, σε συνεργασία με τον κάθε ΜΜΕ, για μικροκομματικούς λόγους να βγάζει στη φόρα το ποιος έδωσε τι, σε ποιους και γιατί. Προσοχή δεν αναφέρομαι στη λογοδοσία (που θα πρέπει να είναι αυτονόητη) αλλά στη δημοσιοποίηση ευαίσθητων πληροφοριών που αφορούν στην εθνική ασφάλεια της χώρας.

Σε κάθε περίπτωση όπως είπε και πρόεδρος της Βουλής Ν. Βούτσης, μόλις φτάσει ο σχετικός φάκελος με τα απόρρητα κονδύλια στα χέρια του, καλεί τους προέδρους των κοινοβουλευτικών ομάδων όλων των κομμάτων και τους ενημερώνει σχετικά.

Κι εκείνοι κρατούν σημειώσεις και ενημερώνουν φαντάζομαι τους επικεφαλής των κομμάτων τους. Σε αυτήν τη διαδικασία υπάρχουν στεγανά που σέβονται όλοι. Ή καλύτερα που σέβονταν μέχρι χθες. Γιατί χθες ένα διαδικτυακό Μέσο δημοσίευσε πληροφορίες από τον τελευταίο φάκελο που ενεχυρίασε το ΥΠΕΞ στον πρόεδρο της Βουλής για τα μυστικά κονδύλια του υπουργείου. Πόσα ήταν και που πήγαν (οι τρεις κωδικοί).

Ο εισαγγελέας βέβαια έπραξε το αυτονόητο. Διέταξε κατεπείγουσα έρευνα προκειμένου να ελεγχθεί αν έχει διαπραχθεί τέλεση των αδικημάτων 141 και 146 του Ποινικού Κώδικα, που αφορούν σε παραβίαση μυστικών της Πολιτείας.

Και το Μαξίμου αντέδρασε, όπως πρέπει και όφειλε να αντιδράσει. Διότι μη δημοσιοποιήσιμες πληροφορίες είδαν το φως της δημοσιότητας για να συντηρηθεί ένα θέμα που κατά τη γνώμη ορισμένων προκαλεί φθορά στην Κυβέρνηση.

Το κρίσιμο κατά τη γνώμη μου είναι να μάθουμε ποιος πολιτικός βρίσκεται πίσω από τη διαρροή. Αν θέλουμε λογοδοσία παντού. Γιατί αν είναι κάθε φορά που ενεργοποιείται αυτή η λογοδοσία ένας πολιτικός, ένα «φιλικό» Μέσο και ένας πρόθυμος δημοσιογράφος να διαρρέουν τις πληροφορίες τότε θα πάμε στο άλλο άκρο. Τα μυστικά κονδύλια θα είναι και ανέλεγκτα.    

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter