Ποιος είναι ο ευρωβουλευτής στον οποίο δουλεύει ο γιός του Μητσοτάκη

Ποιος είναι ο ευρωβουλευτής στον οποίο δουλεύει ο γιός του Μητσοτάκη

O 58χρονος  Χριστιανοδημοκράτης Ισπανός ευρωβουλευτής Εστέμπαν Γκονζάλεθ Πονς, στον οποίο θα θητεύσει ο γιος του Κυριάκου Μητσοτάκης, είναι γνωστός  στην πολιτική σκηνή για τις αντικομουνιστικές παρεμβάσεις του.

Πριν από λίγο καιρό είχε χαρακτηρίσει ως συνεργάτη του «κομμουνιστικού καθεστώτος» της Κούβας τον πρεσβευτή της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην Κούβα.

Ο Πονς ως αντιπρόεδρος τότε του Λαϊκού Κόμματος στο ευρωκοινοβούλιο, είχε συνυπογράψει επιστολή με 15 ευρωβουλευτές ζητώντας την άμεση απομάκρυνση του διπλωμάτη Αλμπέρτο Ναβάρο, ο οποίος με επιστολή του προς τον πρόεδρο των ΗΠΑ ζητούσε να τερματιστεί το εμπάργκο εναντίον της Κούβας και να μην παρεμβαίνει η Ουάσιγκτον σε εσωτερικές υποθέσεις της Αβάνας.

Στην επιστολή ο Πονς υποστήριζε ότι αυτό «έρχεται σε σύγκρουση με τα συμφέροντα και τις αξίες της Ε.Ε»… οι οποίες αν κρίνουμε από την επιστολή ταυτίζονται με την παρέμβαση στα εσωτερικά τρίτων χωρών.

Στο παρελθόν ο Πονς συμμετείχε σε επιτροπές της ΕΕ για τις σχέσεις της Ένωσης με το κράτος του Ισραήλ. Παρόλα αυτά το τελευταίο διάστημα δέχτηκε κριτική στην Πολωνία καθώς ασχολείται με τη διερεύνηση καταγγελιών ότι η χώρα χρησιμοποιεί παράνομα το ισραηλινό πρόγραμμα κατασκοπείας Pegasus εναντίον των πολιτών της.

Πηγή: info-war.gr

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter