Ποιος είναι ο συντηρητικός διάδοχος της Κ. Σακελλαροπούλου στο ΣτΕ

Η υποψηφιότητα της Κατερίνας Σακελλαροπούλου για την προεδρία της Δημοκρατίας αναπόφευκτα δημιούργησε κενό στη θέση στο ΣτΕ, το οποίο όπως όλα δείχνουν, η Ν.Δ. σπεύδει να αξιοποιήσει. Κι αυτό γιατί ο πρώτος κατά την πάγια τακτική αντικαταστάτης της, Αθανάσιος Ράντος, είναι ευρέως γνωστό ότι ταυτίζεται με τις πλέον συντηρητικές απόψεις που εκφράζονται τις τελευταίες δεκαετίες στο δικαστικό σώμα.

Πρόσφατα το όνομά του ήρθε στην επικαιρότητα όταν η κυβέρνηση της ΝΔ εκπαραθύρωσε τα μέλη της Επιτροπής Ανταγωνισμού και τοποθέτησε μεταξύ άλλων και την κόρη του κ. Ράντου στην Επιτροπή κατά των αποφάσεων της οποίας προσφεύγουν στο ΣτΕ όσοι θεωρούν ότι αδικούνται. Η επιλογή αυτή δεν ήταν προφανώς τυχαία από την κυβέρνηση Μητσοτάκη άσχετα με το αν η συγκεκριμένη κυρία διαθέτει ίσως εξαιρετικά προσόντα. Και έιναι άλλη μια απόδειξη ότι στον κρατικό μηχανισμό που συγκροτεί ταχέως η ΝΔ αποτελείται από γαλάζιους «κολλητούς» και κουμπάρους προς εξαργύρωση υποχρεώσεων αλλά και για τον έλεγχο ανεπιθύμητων καταστάσεων…

Ο αντικαταστάτης της Κ. Σακελλαροπούλου όμως έχει και άλλες πολλές περγαμηνές συντηρητικών αγκυλώσεων, μια και είναι εκείνος που αντίθετα από τη σημερινή πρόεδρο πολέμησε σθεναρά την επιλογή για τις νέες σύγχρονες ταυτότητες, ψηφίζοντας υπέρ της αναγραφής του θρησκεύματος!

Επίσης εισηγήθηκε ενάντια στις αλλαγές στο μάθημα των Θρησκευτικών, ενώ αντέδρασε σθεναρά στις προτροπές συναδέλφων του να πάψουν οι θρησκευτικές τελετές στον χώρο των δικαστηρίων,

Είχε ταχθεί υπέρ της αντισυνταγματικότητας των διατάξεων του νόμου Παππά για τις τηλεοπτικές άδειες και κυρίως είχε υπερψηφίσει την κατάργηση του νόμου (Ραγκούση) για την ιθαγένεια.

Η επόμενη κρίσιμη κυβερνητική επιλογή για τον πρόεδρο του ΣτΕ μετά το διάστημα ανάληψης καθηκόντων από τον γηραιότερο σε θητεία αντιπρόεδρο Α. Ράντο μάλλον είναι ήδη προδιαγεγραμμένη, με βάση τις κομβικές αποφάσεις και κυρίως τις απόψεις που εκφράζει ο κάθε αντιπρόεδρος και είναι ή όχι αρεστές στη σημερινή κυβέρνηση. Όπως αναμένεται λοιπόν στη θέση της κας Σακελλαροπούλου δύσκολα θα βρεθεί, με απόφαση της σημερινής κυβέρνησης, ένας προοδευτικός και σύγχρονος δικαστικός λειτουργός.

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Σχόλια που παραπέμπουν με ενεργό link σε άλλα sites δεν θα δημοσιεύονται. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.