Ποιος είναι στ’ αλήθεια ο Αφλεκ

Ποιος είναι στ’ αλήθεια ο  Αφλεκ

Λεπτομέρειες της ζωής και της καριέρας του διάσημου Αμερικανού ηθοποιού και σκηνοθέτη.

Τον ξέρουμε πρώτα ως ηθοποιό και μετά ως σκηνοθέτη, ενώ λίγοι γνωρίζουν ότι υπογράφει τα σενάρια των περισσοτέρων ταινιών του. Κάτοχος δύο Όσκαρ (σεναρίου για τον «Ξεχωριστό Γουίλ Χάντινγκ» και καλύτερης ταινίας για την «Επιχείρηση: Argo») έχει συνδέσει το όνομα του με μερικές από τις ωραιότερες γυναίκες της σόουμπιζ, πριν κατασταλάξει στην Τζένιφερ Γκάρνερ με την οποία παντρεύτηκε το 2005 κι έχουν αποκτήσει τρία παιδιά. Το μεγάλο στοίχημα όμως έρχεται στο τέλος της χρονιάς όταν και θα φανεί τι ψάρια πιάνει στις ανοιχτές θάλασσες, με τη σκηνοθεσία του νέου «Batman».

1) Έσβησε ένα τατουάζ με το όνομα μιας φιλενάδας του από την εφηβεία, αντικαθιστώντας το με ένα… δελφίνι

2) Έμενε μαζί στο ίδιο διαμέρισμα με τον αδελφό του Κέισι και τον κολλητό του Ματ Ντέιμον (τον οποίο έπεισε να κυνηγήσει την καλλιτεχνική καριέρα ως πιο έμπειρος αφού ο Άφλεκ είχε ήδη κάνει κάποια ρολάκια σε τηλεοπτικές σειρές και φιλμ) , ψάχνοντας όλοι τους απεγνωσμένα για δουλειά ως ηθοποιοί. Αφού δεν έβρισκαν τίποτα, κάθισαν με τον Ντέιμον κι έγραψαν ένα σενάριο. Το «Good Will Hunting» κίνησε το ενδιαφέρον των ανθρώπων της Castlerock αλλά δεν τους έδιναν το ελεύθερο να το γράψουν όπως ήθελαν εκείνοι καθώς το στούντιο ήθελε να έχει τον τελικό λόγο. Μεσολάβησε ο φίλος τους σκηνοθέτης Κέβιν Σμιθ που τους έφερε σε επαφή με την Miramax, που αγόρασε τα δικαιώματα του σεναρίου τους για 600.000 δολάρια.

3) Παρορμητικός κι ερωτύλος, την εποχή (2004) που ήταν ζευγάρι με την Τζένιφερ Λόπεζ – παραλίγο να γίνει ριάλιτι η σχέση τους με τίτλο «Bennifer»- χάρισε στην αγαπημένη του ένα μονόπετρο δαχτυλίδι με ροζ διαμάντι αξίας 2,5 εκατομμυρίων δολαρίων, το οποίο όταν χώρισαν του το επέστρεψε. Ο έρωτας της καυτής λατίνας για εκείνον επιβεβαιώνεται και με ένα τραγούδι που έγραψε με τίτλο «Dear Ben».

4) Φανατικός οπαδός των Red Sox στο μπέιζμπολ αλλά κυρίως των Boston Celtics στο μπάσκετ. Το σήμα της θρυλικής ομάδας του αμερικανικού μπάσκετ βρίσκεται σε περίοπτη θέση στο σπίτι του.

5) Είναι ο μόνος ηθοποιός που έχει φορέσει τόσο τη στολή του «Superman» όσο και του «Batman» σε δύο διαφορετικές ταινίες.

6) Ολόκληρο το όνομα του είναι Benjamin Geza Affleck-Boldt. Το μεσαίο όνομα είναι και το χαϊδευτικό του. Όλοι οι φίλοι του τον αποκαλούν Geza, όνομα που πήρε από ένα αγαπημένο φίλο της οικογένειας του που ήταν εβραίος επιζήσαντας του Ολοκαυτώματος.

7) Ένα βασικό ρόλο στο φιλμ «Ξεχωριστό Γουίλ Χάντινγκ» που τον καθιέρωσε, τον εμπνεύστηκε από τον ίδιο τον πατέρα του που ήταν επιστάτης σε πανεπιστήμιο.

8) Είναι το δεύτερο μυθιστόρημα του Ντένις Λεχέιν που κάνει ταινία. Πριν από το «Νόμο της νύχτας» είχε βασίσει το σκηνοθετικό ντεμπούτο του «Χωρίς ίχνη» (Gone baby gone) και πάλι σε μυθιστόρημα του αμερικανού συγγραφέα που τον θεωρεί «έναν απόλυτα κινηματογραφικό συγγραφέα που δίνει σημασία στην κάθε λεπτομέρεια με σινεφίλ ματιά».

9) Έχει τρέλα με τις μοτοσικλέτες (διαθέτει 5 στο γκαράζ του σπιτιού του) ενώ είναι περίφημος παίκτης του πόκερ, με τις επιδόσεις του να τον έχουν κάνει «ανεπιθύμητο» σε μερικά καζίνο του Λας Βέγκας, παρά τη δημοσιότητα που προφανώς θα τους χάριζε μια επίσκεψη του σε κάποια από αυτά.

10) Αν και ήταν φανατικός καπνιστής, έκοψε μαχαίρι το κάπνισμα μόλις γεννήθηκε το πρώτο του παιδί. 

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter