Ποιος έχασε το φιλότιμο για να το βρει ο Πέτσας;

Ποιος έχασε το φιλότιμο για να το βρει ο Πέτσας;

Οταν το κράτος, το όποιο κράτος, αποφασίζει να διαθέσει 20 ολόκληρα εκατομμύρια για επικοινωνιακή εκστρατεία σχετικά με την πανδημία το απλούστερο των πραγμάτων είναι να δίνει λογαριασμό στους πολίτες για το πού πήγε ακόμη και το τελευταίο ευρώ.

Να ξεκαθαρίζουν δηλαδή οι αρμόδιοι παράγοντες –και στην περίπτωσή μας ο υφυπουργός στον πρωθυπουργό και κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας– ποιος έλαβε τι, ώστε να μπορούν οι πολίτες να κρίνουν τι σημαίνει ηθικά και πολιτικά η κατανομή που αποφάσισαν ο όποιος Πέτσας, η όποια κυβέρνηση και ο όποιος πρωθυπουργός.

Να γνωρίζουν εάν ο «κουμπάρος» πήρε τα μισά και βάλε, εάν ο παρατρεχάμενος με το σάιτ της πλάκας πήρε όσα δεν θα πάρει η μέση οικογένεια σε τρία ή πέντε χρόνια, εάν ευνοήθηκαν οι «δικοί τους» και εάν αποκλείστηκαν και δεν έλαβαν ούτε 1 ευρώ τα Μέσα που ελέγχουν την εξουσία (τους), όπως το Documento.

Γι’ αυτό ο κάθε Πέτσας θα έπρεπε όταν του γίνεται σχετική ερώτηση να σπεύδει να απαντήσει. Ετσι θα έπρεπε, αλλά αυτοί δεν το κάνουν. Γι’ αυτό όταν η βουλευτής του ΜέΡΑ 25 Αγγελική Αδαμοπούλου τον ρώτησε, ο Πέτσας… έστριψε και απάντησε ότι θα δώσει εξηγήσεις του χρόνου γιατί έτσι ορίζει ο νόμος για τις «επικοινωνιακές εκστρατείες». Σαν να είναι όλα κανονικά. Σαν να είναι «καθημερινότητα» η πανδημία και σαν να είναι… στραγάλια τα 20 εκατομμύρια. Αυτές οι υπεκφυγές πάντως δεν τον εμπόδισαν να δηλώσει στους Ευρωπαίους ομολόγους του ότι αυτά τα χρήματα στήριξαν τον… ελληνικό Τύπο, όλο τον Τύπο, χωρίς διακρίσεις, γιατί «η υποστήριξη των μέσων ενημέρωσης είναι ζήτημα δημοκρατίας».

Αλλά δημοκρατία με υπουργούς… Πινόκιο, εκδικητικό «επιτελικό» κράτος και «εκσυγχρονιστές» των διακρίσεων δεν μπορεί να υπάρξει.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter