Ποιος ευθύνεται πρόεδρε της Προανακριτικής, Γιάννη Μπούγα για το «αλαλούμ»;

Ποιος ευθύνεται πρόεδρε της Προανακριτικής, Γιάννη Μπούγα για το «αλαλούμ»;

Ξεκάθαρες ευθύνες καταλογίζουν στον πρόεδρο της Προανακριτικής, Γιάννη Μπούγα, πηγές της αξιωματικής αντιπολίτευσης, κατηγορώντας τον για απόκρυψη σημαντικών στοιχείων που διαβιβάζονται στην Επιτροπή, τα οποία διαρρέουν σε φιλοκυβερνητικά Μέσα.

Όπως σημειώνουν οι εν λόγω πηγές, έως το μεσημέρι της Δευτέρας -όταν και άρχισε η συνεδρίαση Επιτροπής- ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ, Σπύρος Λάππας, δεν είχε καμία ενημέρωση για την επιστολή (;) της Υπηρεσίας Προστασίας Μαρτύρων της ΕΛ.ΑΣ αναφορικά με τον τρόπο διεξαγωγής της κατάθεσης των προστατευόμενων μαρτύρων.

Για την ακρίβεια, τονίζουν ότι η μόνη ενημέρωση που είχαν ήταν τα δημοσιεύματα από φίλα προσκείμενα στην κυβέρνηση ΜΜΕ, τα οποία από το βράδυ της Πέμπτης περιείχαν λεπτομέρειες επί της συγκεκριμένης επιστολής (;).

Οι πηγές του ΣΥΡΙΖΑ επισημαίνουν ακόμα ότι εκπρόσωποι του ΣΥΡΙΖΑ στην Προανακριτική με εξουσιοδότηση του Σπ. Λάππα αιτήθηκαν την προηγούμενη εβδομάδα το συγκεκριμένο έγγραφο από την γραμματεία της Επιτροπής, λαμβάνοντας την απάντηση ότι καμία σχετική επιστολή δεν έχει διαβιβαστεί!

Προσθέτουν δε ότι σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση που είχαν, όχι προφανώς από τον Γ. Μπούγα, δεν πρόκειται περί επιστολής αλλά περί τηλεφωνικής ενημέρωσης του προέδρου της Προανακριτικής από την προαναφερθείσα Υπηρεσία της ΕΛ.ΑΣ, η οποία δεν τους γνωστοποιήθηκε ποτέ.

Στην περίπτωση που οι καταγγελίες ευσταθούν, είναι δυνατόν ο πρόεδρος της Προανακριτικής Επιτροπής να κρατά μυστικά κρίσιμα στοιχεία για ένα γεγονός που μονοπωλεί την επικαιρότητα τις τελευταίες ημέρες;

Τα Μέσα κάνουν καλά κάνουν και δημοσιεύουν τις πληροφορίες που έχουν, ο κ. Μπούγας, όμως, δικαιούται να μην ενημερώνει τους εισηγητές των κομμάτων για αυτήν την κρίσιμη ενημέρωση που έλαβε; Είναι θεσμική η στάση του; 

Και εν τέλει, ποιος ευθύνεται για αυτό το αλαλούμ αν όχι ο πρόεδρος της Επιτροπής; Μήπως η Υπηρεσία Προστασίας Μαρτύρων της ΕΛ.ΑΣ; 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter