Διαβάστε στο Documento

Documento Newspaper
Ερώτηση Νικολόπουλου

Ποιος γράφει τις ανακοινώσεις των Δικαστών και της Φώφης και μοιάζουν τόσο;

Αίσθηση προκαλεί η εντυπωσιακή… ομοιότητα σε επίπεδο νοημάτων, αλλά και φρασεολογίας, στις ανακοινώσεις της Φώφης Γεννηματά και της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων, με αφορμή την αντιπαράθεση με την κυβέρνηση αλλά και τις αποκαλύψεις του Documento για την υπόθεση του Χαράλαμπου Αθανασίου και της απονομής χάριτος σε έμπορο ναρκωτικών.

Την… συμπόρευση αυτή εντοπίζει και σημειώνει, σε ερώτησή του, ο ανεξάρτητος βουλευτής Νίκος Νικολόπουλος, καταθέτοντας τα σχετικά στοιχεία. Επισημαίνει, δε, μεταξύ άλλων, ότι την φρασεολογία της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων χρησιμοποίησαν πριν την έκδοση αυτής της ανακοίνωσης πολιτικοί, όπως η κ. Φώφη Γεννηματά πρόεδρος σήμερα του Κόμματος εκείνου που για να εξασφαλίσει την ατιμωρησία των στελεχών του για την συστηματική λεηλασία των δημοσίων ταμείων πρώτα είχε αλώσει τους θεσμούς και ιδιαίτερα την Δικαιοσύνη.

Δείτε αναλυτικά την ερώτηση:

«ΕΡΩΤΗΣΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ,

ΚΑΙ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ,ΥΠΟΥΡΓΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

Θέμα: «Εντυπωσιακή ταυτότητα νοημάτων αλλά κυρίως φρασεολογίας

Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων και Φώφης Γεννηματά.»

Πόσες αιτήσεις Χάριτος που έγιναν δεκτές από τα Συμβούλια Χαρίτων απορρίφθηκαν από τον Υπουργό Δικαιοσύνης, στο ίδιο διάστημα;

Είναι εντυπωσιακή η ταυτότητα νοημάτων, αλλά κυρίως φρασεολογίας μεταξύ της ανακοίνωσης όπου εξέδωσε η πλειοψηφία της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων με την φρασεολογία που χρησιμοποίησαν πριν την έκδοση αυτής της ανακοίνωσης πολιτικοί, όπως η κ. Φώφη Γεννηματά πρόεδρος σήμερα του Κόμματος εκείνου που για να εξασφαλίσει την ατιμωρησία των στελεχών του για την συστηματική λεηλασία των δημοσίων ταμείων πρώτα είχε αλώσει τους θεσμούς και ιδιαίτερα την Δικαιοσύνη.

Δήλωσε μεταξύ άλλων η κ. Γεννηματά στις 12 Ιουλίου 2017:

"... Επιδιώκουν να αλώσουν τους θεσμούς. Να μετατρέψουν την δικαστική εξουσία σε υποχείριο και εκτελεστή των σχεδίων τους και να την εκθέσουν σε μερίδα της κοινής γνώμης. Για να το πετύχουν καταπατούν κάθε έννοια διάκρισης των εξουσιών, προσβάλλουν την ανεξαρτησία δικαστικών και εισαγγελικών λειτουργών, τους απειλούν, προσπαθούν να τους εκφοβίσουν ,να τους χειραγωγήσουν..."

Μετά 10 ημέρες αναφέρει σε ανακοίνωσή της η πλειοψηφία της Ένωσης δικαστών και εισαγγελέων:

"Η συστηματική προσπάθεια πλήρους υποταγής της Δικαιοσύνης και η αλλαγή μεθόδων

Συστηματικά και μεθοδικά επιχειρείται εδώ και καιρό η πλήρης υποταγή και χειραγώγηση της Δικαιοσύνης ώστε να λειτουργεί όχι ως ανεξάρτητη εξουσία αλλά ως κυβερνητικός μηχανισμός. Υπουργοί και Βουλευτές εκτοξεύουν καθημερινά αστήρικτες κατηγορίες σε βάρος Δικαστών και Εισαγγελέων για μεροληπτικές αποφάσεις και ύπαρξη σκοπιμοτήτων που στόχο έχουν δήθεν την παρεμπόδιση του Κυβερνητικού έργου. Επιχειρούν έτσι να τρωθεί το κύρος της Δικαιοσύνης ώστε να μπορούν να την ελέγχουν ευκολότερα και να εμφανιστούν οι ίδιοι ως μοναδικοί υπερασπιστές της νομιμότητας και ‘’γνήσιοι εκφραστές του κοινού συμφέροντος’’, ακολουθώντας το παράδειγμα της Τουρκίας και της Πολωνίας, οι κυβερνήσεις των οποίων είτε με διώξεις κατά δικαστικών λειτουργών είτε με ωμές νομοθετικές παρεμβάσεις καταργούν την ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης. Για τις εξελίξεις στην Πολωνία έχει εκδοθεί ήδη αίτημα της Ευρωπαϊκής Ένωσης Δικαστών στον Πρόεδρο της Χώρας και υπάρχει μεγάλο κύμα διεθνών αντιδράσεων. Ο δικαστικός έλεγχος των νόμων, που θωρακίζει ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα από κρατικές αυθαιρεσίες, θεωρείται πλέον εμπόδιο στους κυβερνητικούς σχεδιασμούς.

Στην Ελλάδα η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων υπερασπίστηκε, όπως ήταν υποχρεωμένη, με σθένος και αποφασιστικότητα τη Συνταγματική νομιμότητα. Προτάξαμε θεσμικά θέματα και εμποδίσαμε τους σχεδιασμούς που επιχειρήθηκαν από άμισθους συμβούλους του Πρωθυπουργού και κυβερνητικούς παράγοντες για αύξηση του ορίου ηλικίας συνταξιοδότησης των δικαστικών λειτουργών κατά παράβαση ρητών συνταγματικών επιταγών. Εμποδίσαμε ακόμη τους σχεδιασμούς κυβερνητικών παραγόντων σε σειρά ζητημάτων που αφορούσαν νομοθέτηση αντίθετη προς το Σύνταγμα και το Ευρωπαϊκό δίκαιο και στηρίξαμε δικαστικούς λειτουργούς, οι οποίοι λόγω της δικαιοδοτικής κρίσης που εξέφεραν, αντιμετώπισαν και αντιμετωπίζουν την εχθρότητα ορισμένων. Στην απόπειρα ελέγχου και υποταγής της Δικαιοσύνης, χρησιμοποίησαν από τότε τους πιο βρώμικους μηχανισμούς που διαθέτει το Κράτος:......."

Αμέσως μετά την έκδοση αυτής της ανακοίνωσης η μειοψηφία της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων έμμεσα πλην σαφώς καταλογίζει στην πλειοψηφία αυτή ταύτιση με πολιτικά κόμματα και αναφέρει:

" Στο σημείο που έχουν φθάσει τα πράγματα, είμαστε υποχρεωμένοι, με αίσθημα ευθύνης απέναντι, πρωτίστως, στους συναδέλφους, να υπενθυμίσουμε στο Προεδρείο ότι σκοπός του είναι να υπερασπίζεται αποτελεσματικά το κύρος της Δικαιοσύνης και των Λειτουργών της απέναντι σε όποιον προσπαθεί να το τρώσει, εμπεδώνοντας το σεβασμό και την εμπιστοσύνη όλων στη Δικαστική Λειτουργία και όχι να γίνεται μέρος του πολιτικού προβλήματος της Χώρας, όπως στην προκειμένη περίπτωση.

Οι ανεπίτρεπτες ευθείες βολές, που δέχθηκε, ως μη όφειλε, τις τελευταίες ημέρες η Δικαιοσύνη από κυβερνητικούς και άλλους γραφικούς πλέον παράγοντες, με αφορμή συγκεκριμένες δικαστικές αποφάσεις και δη ανωτάτων Δικαστηρίων της Χώρας, δεν νομιμοποιούν το Προεδρείο της Ένωσης να υπερβαίνει τον προαναφερόμενο σκοπό του και να θέτει τη Δικαστική Λειτουργία στο μέσο έντονης πολιτικής αντιπαράθεσης. Έχουμε θέσει πολλές φορές μέχρι σήμερα το Προεδρείο προ των ευθυνών του, πλην όμως η αυταπόδεικτη ανεπάρκειά του δεν του επιτρέπει να αντιληφθεί ότι η Ένωσή μας πρέπει ν΄ αποτελεί φωνή σύνεσης, σοβαρότητας και σωφροσύνης, με αποφυγή ακραίων και υπερβολικών δηλώσεων (Τουρκία και Πολωνία), όπως εν προκειμένω, με αποτέλεσμα να έχει εκπέσει του σεβασμού όλων....."

Προφανές είναι το πρωτοφανές αυτής της ταύτισης στην ιστορία της Ένωσης και όσα ξέρει ο νοικοκύρης (μειοψηφία της ένωσης) δεν τα γνωρίζουμε οι απέξω.

Λίγο μετά υπήρξαν συγκεκριμένες αποκαλύψεις από την εφημερίδα "DOCUMENTO" του Κώστα Βαξεβάνη για υπόθεση ισοβίτη ναρκωτικών, ο οποίος είχε σκανδαλώδη μεταχείριση απονομής χάριτος.

Και οι πέτρες γνωρίζουν ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έχει εντελώς τυπικό ρόλο στην απονομή χάριτος και υπογράφει, όσα προτείνει ο Υπουργός Δικαιοσύνης .

Και οι πέτρες γνωρίζουν επίσης, ότι τα Συμβούλια Χαρίτων του Υπουργείου Δικαιοσύνης είναι "δοτά" και αποφασίζουν αυτά που επιθυμεί η πολιτική τους ηγεσία.

Μια ματιά στις αρνήσεις του Υπουργού να υπογράψει όσα προτείνουν τα συμβούλια είναι εύγλωττη και αποτελεί και ερώτημά μας κατά την άσκηση του κοινοβουλευτικού μας ελέγχου με την ερώτηση αυτή.

Η Ελληνική κοινωνία γνωρίζει ότι μέχρι και το 2015 δεν υπήρχε σοβαρό σκάνδαλο που να μην έχει κουκουλωθεί στην ουσία πλην εξαιρέσεων με διάφορους τρόπους, ένας εκ των οποίων ήταν οι περίφημοι "νόμοι σκούπα" που ψήφιζαν τα Κόμματα εξουσίας από την δεκαετία του 1985 και εντεύθεν.

Ποιός ξέχασε τους περίφημους νόμους σκούπα του ΠΑΣΟΚ και τους επώνυμους που "καθάριζαν" τις υποθέσεις τους.

Ποιος ξέχασε ότι και οι περίφημες ληστείες με "γνωστούς δράστες" των μεγάλων κοσμηματοπωλείων της Αθήνας τακτοποιήθηκαν με νόμο σκούπα, ο οποίος "καθάρισε" και τα κακουργήματα, με τα οποία είχαν διωχθεί συγκεκριμένοι επώνυμοι;

Η έντονη φημολογία της εποχής εκείνης, κατά την οποία η κ. Γεννηματά ήταν στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, ανέφερε ότι τεράστια ποσά καταβλήθηκαν στα παρασκήνια και οι υποθέσεις αυτές, όπως της εθνικής λεηλασίας μέσω του Χρηματιστηρίου, το σκάνδαλο της Siemens και των εξοπλιστικών, το διαβόητο «ριφιφί» στην Τράπεζα Εργασίας αλλά και πολλές παραμένουν ανεξιχνίαστες, ενώ σε άλλες δεν έχουν καταδικαστεί και τιμωρηθεί -ακόμη- οι πρωταίτιοι. Δεν έχουν γυρίσει τα «κλεμμένα» πίσω ούτε καν έχει δεσμευτεί η ιδιωτική, κινητή και ακίνητη περιουσία τους.

Η ελληνική κοινωνία και σήμερα γνωρίζει, ότι το «βαθύ κράτος», που δημιούργησε το ΠΑΣΟΚ, όχι μόνο δεν ενοχλήθηκε από τη Νέα Δημοκρατία, ως θα έπρεπε, αλλά αντίθετα ενισχύθηκε και παραμένει πανίσχυρο και σήμερα.

Μια απλή απαρίθμηση να γίνει των διώξεων που ασκήθηκαν για σοβαρά θέματα (Τράπεζες, Συνεταιριστικές Τράπεζες, Εξοπλιστικά,, θέματα περιβάλλοντος κλπ) και του τρόπου που αυτές τέθηκαν στο αρχείο ή κατέληξαν σε χωρίς μάρτυρες αθωωτικές αποφάσεις καταλαβαίνει, ότι το βαθύ πράσινο κράτος είναι εδώ.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα άλλης μορφής:

Ο Υπουργός κ. Τσιρώνης δήλωσε πρόσφατα ότι κουκουλώνονται υποθέσεις ρύπανσης του περιβάλλοντος στη Δικαιοσύνη με κόλπα γύρω από τους περιβαλλοντικούς όρους που δεν τηρούνται.

Ο Δήμαρχος Θριασίου Πεδίου (Ασπρόπυργος) δήλωσε ότι το 75% των επιχειρήσεων εκεί λειτουργούν παράνομα και έχουν ρυπάνει σε τρομερό βαθμό το περιβάλλον και το υπέδαφος.

Επιχείρηση, στην οποία κάνει κουμάντο στέλεχος του βαθέως κράτους του ΠΑΣΟΚ έχει υποχρεωθεί να απομακρύνει χιλιάδες τόνους επικίνδυνων για το περιβάλλον υλικών, ενώ άλλη υποχρεώθηκε να απομακρύνει λίαν επικίνδυνο υδράργυρο.

παρότι για τις υποθέσεις αυτές συντάχθηκαν κατηγορητήρια βαρύτατα εν τούτοις όλες καταλήγουν στο αρχείο και μόλις πρόσφατα μια ακόμα εξαιρετικά σοβαρή υπόθεση του στελέχους αυτού κατέληξε σε δικαστικό χάδι ,αφού οι μάρτυρες που υπηρετούν σε ΣΗΜΕΡΙΝΑ υπουργεία "ξέχασαν" τα βασικά και όσα θυμήθηκαν σοβαρά δεν τα "κατάλαβαν" δικαστικοί λειτουργοί.

Γι΄ αυτή την άλωση ομιλεί η κ. Γεννηματά και η πλειοψηφία της Ένωσης Δικαστών και οψίμως και ο Πρόεδρος του Συμβουλίου Επικρατείας ή μήπως φοβούνται ότι αυτά τα φαινόμενα θα πάψουν να συμβαίνουν όταν γίνουν αντιληπτά;

Το πρόσφατο και το παλαιότερο παρελθόν κατέδειξαν ότι είναι απαραίτητη η συγκρότηση Συνταγματικού Δικαστηρίου ,για να κρίνει την συνταγματικότητα των νόμων απροσωπόληπτα και αντικειμενικά, καθώς σήμερα ο έλεγχος συνταγματικότητας των νόμων ,εκτός εξαιρέσεων, όχι μόνο δεν είχε εγγυήσεις αντικειμενικότητας και ανεπηρέαστου από την πολιτική, αλλά αντίθετα προδήλως γινόταν με πολιτικά κριτήρια αρεστά στα δυο κόμματα εξουσίας ,αυτά που δημιούργησαν το βαθύ και απόλυτα διεφθαρμένο κράτος, το οποίο παρέδωσε τη χώρα σιδηροδέσμια στο έλεος ξένων κρατών ,τα οποία με τη βοήθειά του μετέτρεψαν τον δήθεν φιλελληνισμό τους σε απαίτηση παράδοσης της χώρας με δήθεν δανεικά.

ΚΑΤΟΠΙΝ ΤΟΥΤΩΝ ΕΡΩΤΑΣΘΕ :

1. Θα προχωρήσετε σε ίδρυση Συνταγματικού Δικαστηρίου;

2. Πόσες αιτήσεις Χάριτος έγιναν δεκτές την τελευταία 20ετία και από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας;

3. Πόσες αιτήσεις Χάριτος που έγιναν δεκτές από τα Συμβούλια Χαρίτων απορρίφθηκαν από τον Υπουργό Δικαιοσύνης, στο ίδιο διάστημα;

4 Πόσες αιτήσεις Χάριτος που προτάθηκαν και από τον Υπουργό Δικαιοσύνης απορρίφθηκαν από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας τα τελευταία χρόνια;

5. Πόσες επιχειρήσεις καταγράφηκαν ως λειτουργούσες χωρίς άδεια στο Θριάσιο πεδίο τα τελευταία 10 χρόνια;

6. Σχηματίσθηκε κατηγορία για την τεράστια υπόθεση υδραργύρου στο Θριάσιο πεδίο και αν ναι σε ποιο στάδιο βρίσκεται;

7. Οι κρατικές υπηρεσίες είχαν διατάξει την απομάκρυνση χιλιάδων επικίνδυνων τόνων σκωρίας από το Θριάσιο πεδίο διότι είναι εξαιρετικά επικίνδυνες για το περιβάλλον. Απομακρύνθηκαν αυτοί ή μήπως με διάφορα κόλπα του βαθέως κράτους στο παρασκήνιο αποφασίστηκε αφού έχουμε πολύ σκουριά να βάλουμε και στα λάχανα;

8. Διατηρείται μητρώο καταγραφής των σοβαρών υποθέσεων που δεν εξιχνιάζονται(Τράπεζες, ληστείες, κλοπές, ναρκωτικά κλπ) ή μήπως όχι ώστε να μην κινδυνεύουν να εκτεθούν όσοι κρατικοί αξιωματούχοι και δικαστικοί αρχειοθετούν προκλητικά και με χρηματισμό τέτοιες υποθέσεις ως δήθεν αγνώστων δραστών;

Ο ερωτών Βουλευτής

Νίκος Ι. Νικολόπουλος»

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.