Ποιος ήταν ο χρηματοδότης του πρωθυπουργού, Νικόλαος Γεωργιάδης;

Ποιος ήταν ο χρηματοδότης του πρωθυπουργού, Νικόλαος Γεωργιάδης;

Ερωτήματα προκαλεί η οικονομική ενίσχυση που έλαβε ο Κυριάκος Μητσοτάκης για τις εκλογές που διεξήχθησαν τον Ιανουάριο του 2015 από πρόσωπο που ονομάζεται Νικόλαος Γεωργιάδης.

Πριν τις πρώτες εκλογές του 2015, σύμφωνα με επίσημο έγγραφο που ήταν αναρτημένο στην ιστοσελίδα του Ελληνικού Κοινοβουλίου, ο υποψήφιος -τότε- βουλευτής Β΄ Αθήνας με τη ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, είχε λάβει οικονομική ενίσχυση ύψους 30.000 από έξι φυσικά πρόσωπα. Δηλαδή, σύμφωνα πάντα με το επίσημο έγγραφο, 5.000 ευρώ από τον καθένα.

Δεν πρόκειται για μεμπτή ή έκνομη πρακτική, αφού αρκετοί βουλευτές κάνουν δεκτές οικονομικές ενισχύσεις από φυσικά πρόσωπα κατά τη διάρκεια προεκλογικής περιόδου λόγω των δαπανών που προκαλεί η προεκλογική καμπάνια και εκστρατεία τους.

Σύμφωνα με το επίσημο έγγραφο, ο σημερινός πρωθυπουργός είχε δεχτεί χρηματοδότηση από τους:

1. Αθανασίου Αλέξανδρο

2. Δημητρόπουλο Κωνσταντίνο

3. Ζήκο Κωνσταντίνο

4. Αράθυμο Κωνσταντίνο

5. Ιερωνυμάκη Ιωσήφ

6. Γεωργιάδη Νικόλαος

Το ερώτημα που εγείρεται είναι αν ο Νικόλας Γεωργιάδης είναι ο πρώην στενός συνεργάτης του πρωθυπουργού, ο οποίος είχε αναλάβει γραμματέας Πολιτικού Σχεδιασμού της ΝΔ μετά την επικράτηση του Κυριάκου Μητσοτάκη στις εσωκομματικές εκλογές τον Ιανουάριο του 2016. Ως γνωστόν, ο Ν. Γεωργιάδης αναγκάστηκε να παραιτηθεί από τη συγκεκριμένη θέση μετά την αποκάλυψη του Hot Doc για την εμπλοκή του στην υπόθεση σεξουαλικής εκμετάλλευσης ανηλίκων στη Μολδαβία. Εν συνεχεία, καταδικάστηκε σε πρώτο βαθμό, με συνολική ποινή φυλάκισης 28 μηνών με αναστολή και χρηματική ποινή 20.000 ευρώ. Στο Εφετείο, ο Ν. Γεωργιάδης απηλλάγη λόγω παραγραφής του αδικήματος, μετά την αναθεώρηση των Κωδίκων που συντελέστηκε επί κυβερνήσεως ΣΥΡΙΖΑ, με τα επίμαχα άρθρα να μένουν ανέγγιχτα και κατά την αντίστοιχη πρωτοβουλία της σημερινής κυβέρνησης.

Εάν ο πρωθυπουργός θελήσει να δώσει σαφή απάντηση στο παραπάνω ερώτημα, καλό θα ήταν με την ευκαιρία να διαψεύσει και τις φήμες που κυκλοφορούν περί επιστροφής του Ν. Γεωργιάδη στις επάλξεις της ΝΔ. Προφανώς, το documentonews.gr δεν υιοθετεί αυτήν την διαδικτυακή σπερμολογία.

Το έγγραφο:

https://www.documentonews.gr/filegrid/2020/05/14/5ebd4f62825e631c475781e3.pdf

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter