Ποιος κορονοϊός; Στην Αγγλία παίζουν μπάλα στις μικρές κατηγορίες

Ποιος κορονοϊός; Στην Αγγλία παίζουν μπάλα στις μικρές κατηγορίες

Μπορεί σχεδόν όλες οι ευρωπαϊκές χώρες να διέκοψαν τα πρωταθλήματα τους σε όλα τα ομαδικά σπορ, μπορεί να έκλεισαν γήπεδα και αθλητικές εγκαταστάσεις και να καλούν τον κόσμο να μείνει σπίτι του, όμως υπάρχουν και κάποιες άλλες χώρες που τα παιχνίδια γίνονται κανονικά σε γήπεδα χωρίς κόσμο.

Όμως υπάρχει και μια τρίτη κατηγορία στην οποία βρίσκεται μόνη της η Αγγλία! Εκεί τα πράγματα είναι εντελώς διαφορετικά και δικαιώνουν όλους όσοι υποστηρίζουν μεταξύ σοβαρού και αστείου, ότι οι Αγγλοι λένε πως «η Μεγάλη Βρετανία είναι ήπειρος και η υπόλοιπη Ευρώπη νησί»!

Στην Αγγλία λοιπόν, μπορεί να διακόπηκαν τα πρωταθλήματα στις τέσσερις πρώτες επαγγελματικές κατηγορίες, για λόγους ασφάλειας της δημόσιας υγείας, λόγω εξάπλωσης του κορονοϊού, όμως οι υπόλοιπες κατηγορίες εξακολουθούν να παίζουν κανονικά μπάλα!

Συμβαίνει λοιπόν το εντελώς ανεξήγητο: οι αναμετρήσεις των πρώτων τεσσάρων κατηγοριών (Πρέμιερ Λιγκ, Τσάμπιονσιπ, Κιγκ 1 και Λιγκ 2) ματαιώθηκαν μέχρι νεωτέρας, αλλά την ίδια ώρα μέσα στο Σαββατοκύριακο, έγιναν κονονικότατα τα πρωταθλήματα από την Νάσιοναλ Λιγκ και κάτω. Με λίγα λόγια, έπαιξαν μπάλα η 5η κατηγορία, οι δύο όμιλοι της 6ης κατηγορίας και οι δύο όμιλοι της 7ης κατηγορίας.

Κι αυτό συνέβη για οι τέσσερις μεγάλες κατηγορίες διεξάγονται από άλλη ποδοσφαιρική αρχή και οι υπόλοιπες από άλλη, που έκρινε ότι δεν συντρέχουν λόγοι διακοπής! Με το επιχείρημα ότι δεν υπήρξε κυβερνητική εντολή για κάτι τέτοιο…

Με το ίδιο σκεπτικό έγιναν και τα τοπικά ερασιτεχνικά πρωταθλήματα, όπου και πάλι γέμισαν τα γήπεδα (κυρίως ελλείψει μπάλας από τους μεγάλους, και είναι γνωστό το πάθος των Άγγλων για το ποδόσφαιρο) δίχως την παραμικρή πρόνοια για την μετάδοση του κορονοϊού.

Εκτός όμως από το ποδόσφαιρο οι Άγγλοι διοργάνωσαν και ημιμαραθώνιο στο Μπαθ με 6.500 δρομείς! Ποιος κορονοϊός; Οι διοργανωτές αψήφησαν τις εκκλήσεις της Αστυνομίας κι έκαναν κανονικά τον αγώνα και μάλιστα μέσα σε συνεχή βροχή…

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter