Ποιος ψεύδεται; Το Μέγαρο Μαξίμου ή ο Μηταράκης για την αναβολή στη δημιουργία κλειστών κέντρων;

Ποιος ψεύδεται; Το Μέγαρο Μαξίμου ή ο Μηταράκης για την αναβολή στη δημιουργία κλειστών κέντρων;

Όπως η εξωτερική πολιτική έτσι και το προσφυγικό δεν φαίνεται να είναι και οι τομείς που διαπρέπει η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας.

Μετά τα μπρος πίσω σχετικά με τη δημιουργία ή όχι υπουργείου Μετανάστευσης και τελικά την τοποθέτηση σε αυτό ως υπουργού του Νότη Μηταράκη ακολούθησαν διάφορες αντικρουόμενες θέσεις μεταξύ αυτού και του Μεγάρου Μαξίμου.

Τελευταίο επεισόδιο, η κατά μία εβδομάδα αναβολή της επίταξης περιοχών στα νησιά του Αιγαίου για τη δημιουργία κλειστών κέντρων για τους πρόσφυγες και τους μετανάστες που έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις από τους κατοίκους.

Στη συγκεκριμένη περίπτωση το μεν Μαξίμου θεωρεί ότι την απόφαση για αναβολή την πήρε μόνος του ο Μηταράκης και το ρεπορτάζ αναφέρει ότι του ζητήθηκαν εξηγήσεις, ο δε υπουργός την Τρίτη σε ραδιοφωνική εκπομπή ανέφερε με έμφαση ότι το «πάγωμα» της επίταξης έγινε σε συνεννόηση με την προεδρία της κυβέρνησης, δηλαδή με τον Κυριάκο Μητσοτάκη. «Κάθε σημαντική ενέργεια που γίνεται στο υπουργείο Μετανάστευσης είναι σε πλήρη ενημέρωση της προεδρίας της κυβέρνησης» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Νότης Μηταράκης.

Και εδώ αρχίζουν τα ερωτήματα. Πραγματικά ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου δεν ενημέρωσε για την αναβολή το γραφείο του πρωθυπουργού ή ο Κυριάκος Μητσοτάκης τρόμαξε από τις αντιδράσεις των γαλάζιων αρχόντων της τοπικής αυτοδιοίκησης των νήσων του Αιγαίου και ζήτησε την αναβολή μπας και βρουν λύση αλλά τη χρέωσε στον υπουργό του;

Καλό θα ήταν να απαντήσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης στα ερωτήματα αυτά και τελικά ας μας αποκαλύψει ποια είναι η πολιτική της κυβέρνησής του σε αυτό το φλέγον θέμα, στο οποίο μάλιστα στήριξε και την προεκλογική της εκστρατεία αλλά όπως αποδεικνύεται από τη συνέχεια δεν την είχε διόλου επεξεργαστεί.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter