Ποιότητα δημοκρατίας, ένας Λιγνάδης δρόμος

Ποιότητα δημοκρατίας, ένας Λιγνάδης δρόμος

Ας υποθέσουμε ότι ένα βράδυ γυρίζοντας από τη δουλειά σας μπροστά στο αυτοκίνητο που βρίσκεται σταθμευμένο σε σκοτεινό μέρος πέφτετε θύμα ληστείας.

Συγκεκριμένα, σας προσεγγίζει κάποιος και με την απειλή όπλου σας αποσπά το κινητό, τον χαρτοφύλακα (με το πορτοφόλι που περιέχει χρήματα, δίπλωμα οδήγησης, αστυνομική ταυτότητα και βεβαίωση μετακίνησης από τον εργοδότη) αλλά και τα κλειδιά του αυτοκινήτου, ενώ προηγουμένως σας έχει αναγκάσει να αφαιρέσετε και όλα τα ρούχα σας.

Ας υποθέσουμε επίσης ότι από το σοκ μένετε για λίγο χαμένος και αδρανής ενώ αυτός απομακρύνεται με το αυτοκίνητό σας.

Αμέσως μετά αναζητάτε κάτι να κρύψετε τη γύμνια σας και με ένα κομμάτι χαρτόνι ως αδαμιαία περιβολή ψάχνετε κάποιο μαγαζί να κρυφτείτε και να ειδοποιήσετε την αστυνομία. Ομως τα μαγαζιά είναι κλειστά, η γειτονιά απόμερη και σεις παραμένετε για πολλή ώρα ένας ναυαγός στην εσοχή της εξώπορτας μιας πολυκατοικίας.

Το πλήρωμα του περιπολικού που φτάνει (ειδοποιημένο από κάποιον γείτονα) σας συλλαμβάνει, σας περνάει χειροπέδες και σας προσάγει βίαια εν μέσω έντονων διαμαρτυριών σας στο κοντινό αστυνομικό τμήμα.

Ο πραγματικός εφιάλτης στο οργουελιανό τοπίο μόλις έχει αρχίσει.

Σας απαγγέλλονται κατηγορίες για προσβολή δημόσιας αιδούς, εξύβριση και αντίσταση κατά των οργάνων της τάξης, άσκοπη μετακίνηση σε καθεστώς lockdown, φθορά ξένης περιουσίας (ο ληστής φεύγοντας τράκαρε με το αυτοκίνητό σας άλλο σταθμευμένο αυτοκίνητο) και για εμπορία και χρήση ναρκωτικών (επειδή στο εγκαταλειμμένο αυτοκίνητό σας βρέθηκαν υπολείμματα από σκόνη κοκαΐνης).

Από την επομένη η αντιστροφή της πραγματικότητας και η ακραία δολοφονία του χαρακτήρα σας παίρνουν ουρανομήκεις και φαντασιακά κατασκευασμένες διαστάσεις. Πληρωμένες πένες και λαδωμένα μικρόφωνα πετσωμένων και χοντρόπετσων μέσων προπαγάνδας εκφωνούν ρεπορτάζ που «αποκαλύπτουν» το βεβαρυμένο παρελθόν σας.

Τι τη συνδικαλιστική σας δράση αποκάλυψαν κατά της ευέλικτης εργασίας, που έθεσε σε άμεσο κίνδυνο την επιχειρηματικότητα και κατά συνέπεια όλες τις θέσεις εργασίας των συναδέλφων σας!

Τι πολέμιο της ανάπτυξης της οικονομίας σας αποκάλεσαν, αφού απέδειξαν ότι είχατε υπογράψει ψήφισμα για τη «διάσωση της σπάνιας μπλε πεταλούδας του Χελμού» με αποτέλεσμα να ακυρωθεί η επένδυση του πάρκου με τις ανεμογεννήτριες!

Τι οπαδό της τρομοκρατίας σας χαρακτήρισαν αφού στον προσωπικό σας λογαριασμό στο Facebook είχατε ανεβάσει το ψήφισμα των 1.000 νομικών υπέρ του αιτήματος Κουφοντίνα!

Τι πράκτορας της Βενεζουέλας υπονόησαν ότι είστε, αφού στο δημοψήφισμα του 2015 συμμετείχατε στη συγκέντρωση του «Οχι» στο Σύνταγμα!

Ακόμη κι όταν μετά τις καταθέσεις αυτοπτών μαρτύρων συνελήφθη ο ένοχος της ληστείας και αποδείχτηκε ότι ήταν διευθυντικό στέλεχος μεγάλου δημόσιου οργανισμού που διόρισε η κυβέρνηση, ο Μητσοτάκης στη συζήτηση στη Βουλή με θέμα «η ποιότητα της δημοκρατίας» εγκάλεσε τον Τσίπρα γιατί δεν αποκηρύσσει το θύμα (ανεξάρτητα από τη λεπτομέρεια της ληστείας) που «βλάπτει σοβαρά το δημόσιο συμφέρον».

Πώς είπατε; Ακραίο σενάριο επιστημονικής φαντασίας;

Σίγουρα είναι, αλλά η απόσταση από την πραγματικότητα που ζούμε είναι… ένας Λιγνάδης δρόμος.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter