Ποιους καλούν οι αστυνομικοί στην εκδήλωση στα Εξάρχεια – Νέα ανακοίνωση

Ποιους καλούν οι αστυνομικοί στην εκδήλωση στα Εξάρχεια – Νέα ανακοίνωση

Νέο κάλεσμα για μαζική συμμετοχή στην εκδήλωση που φιλοδοξεί να πραγματοποιήσει την Πέμπτη στην πλατεία Εξαρχείων απευθύνει η ΠΟΑΣΥ.

Σε ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία των Αστυνομικών αναφέρει ότι έχει απευθύνει επίσημη πρόσκληση «στους κάτωθι πολιτικούς, συνδικαλιστικούς και κοινωνικούς εκπροσώπους – φορείς, πολλοί εκ των οποίων έχουν ήδη δηλώσει τη συμμετοχή τους:

Υπουργός Εσωτερικών κ. Πάνος ΣΚΟΥΡΛΕΤΗΣ, Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών κ. Νικόλαος ΤΟΣΚΑΣ, Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγος κ. Κωνσταντίνος ΤΣΟΥΒΑΛΑΣ, Περιφερειάρχης Αττικής κα Ρένα ΔΟΥΡΟΥ, Δήμαρχος Αθηναίων κ. Γεώργιος ΚΑΜΙΝΗΣ, ΣΥ.ΡΙΖ.Α., Νέα Δημοκρατία, Δημοκρατική Συμπαράταξη, Κ.Κ.Ε., Ποτάμι, Ανεξάρτητοι Έλληνες, Ένωση Κεντρώων, Δημοκρατική Αριστερά, Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών, Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών, Π.Ο.ΑΞΙ.Α, Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ, Ε.Α.Π.Σ., Π.Ο.Ε.Π.Λ.Σ. και Π.Ε.Α.Λ.Σ.»

Η ΠΟΑΣΥ ισχυρίζεται ότι με την εκδήλωση «αναδεικνύουμε ένα χρόνιο πρόβλημα και ζητούμε από την πολιτεία να δώσει τέλος στο φαύλο κύκλο της βίας και στις ατέρμονες συζητήσεις. Επιδίωξή μας είναι να πέσει παντού φως». Θεωρώντας παράλληλα τους εαυτούς τους θεματοφύλακες της Δημοκρατίας, οι αστυνομικοί της ΠΟΑΣΥ προσδοκούν στην εκδήλωση «να φωτιστούν τα αίτια μιας επί μακρόν επαναλαμβανόμενης τραγωδίας με θύματα αστυνομικούς και πολίτες και κυρίως με θύματα την κοινωνική γαλήνη και την ίδια τη Δημοκρατία».

«Όλοι εμείς οι χιλιάδες που αποτελούμε την Π.Ο.ΑΣ.Υ. και που νοιαζόμαστε για την αξιοπρεπή της παρουσία στην ελληνική κοινωνία, οφείλουμε τούτη την κρίσιμη ώρα της μάχης να φανούμε αντάξιοι των περιστάσεων» καταλήγει η Ομοσπονδία, διακηρύσσοντας ότι «περνάμε από τη θεωρία στην πράξη».

Ερώτημα παραμένει ακόμα το πώς σκοπεύουν οι συνδικαλιστές της ΠΟΑΣΥ να εξασφαλίσουν την πρόσβασή τους στην πλατεία Εξαρχείων και την ίδια τη διεξαγωγή της εκδήλωσης, δεδομένης της αντίδρασης συλλογικοτήτων του αντιεξουσιαστικού χώρου που δραστηριοποιούνται στην περιοχή αλλά και του οξύμωρου μιας εκδήλωσης ενάντια στη βία και υπέρ των «ανοιχτών πόλεων» υπό την κάλυψη των ΜΑΤ, σε περίπτωση που ζητηθεί συνδρομή των δυνάμεων καταστολής. 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter