Πολ Μέισον: Στοχοποιούν πάλι τον Βαξεβάνη

Πολ Μέισον: Στοχοποιούν πάλι τον Βαξεβάνη

Οι δηλώσεις του αρθρογράφο του «New Statesman, Πολ Μέισον* στην εφημερίδα Documento για την στοχοποίηση του Κώστα Βαξεβάνη. 

«Από τη στιγμή που άρχισα να καλύπτω την ελληνική κρίση το 2010 ήξερα ως δημοσιογράφος του BBC ότι τα ελληνικά ΜΜΕ που ανήκουν σε ολιγάρχες δεν ήταν αξιόπιστες πηγές. Ψάχνοντας πιο αξιόπιστες πηγές ανακάλυψα τον Κώστα Βαξεβάνη, η λαμπρή καριέρα του οποίου ως ερευνητικού δημοσιογράφου τον έχει καταστήσει στόχο παρενόχλησης και τρομοκράτησης από διεφθαρμένους πολιτικούς όλων των ειδών, συμπεριλαμβάνοντας σε αυτό αλλεπάλληλες συλλήψεις και κακόβουλες διώξεις. Σήμερα μετά τις αποκαλύψεις του για το σκάνδαλο Novartis η ελληνική κυβέρνηση έχει για μια ακόμη φορά στοχοποιήσει τον κ. Βαξεβάνη και την εφημερίδα Documento τόσο σε επίπεδο ρητορικής όσο και με οικονομικές ποινές.

Το Διεθνές Ινστιτούτο Δημοσιογραφίας (IPI) σημειώνει ότι αν και αρκετά ημιφανταστικά ΜΜΕ έλαβαν κρατικό χρήμα κατά τη δημόσια καμπάνια για την Covid-19, το Documento στερήθηκε συστηματικά αυτή την αναγκαία βοήθεια. Κατηγορώντας το Μέσο για διασπορά fake news, οι υπουργοί δεν ζημιώνουν τη φήμη ενός θαρραλέου δημοσιογράφου, αλλά υπενθυμίζουν σε όλους τους υπόλοιπους ερευνητικούς δημοσιογράφους ότι και οι ίδιοι θα στοχοποιηθούν αν τα ρεπορτάζ τους ενοχλήσουν αυτούς που έχουν την εξουσία. Εκφράζω την απόλυτη αλληλεγγύη μου προς τον Κώστα και την ομάδα του αλλά και προς όλους τους δημοσιογράφους στην Ελλάδα που παραμένουν αποφασισμένοι να ζητούν απαντήσεις από την εξουσία.»

Πολ Μέισον είναι αρθρογράφος του «New Statesman», πρώην οικονομικός συντάκτης για το BBC Newsnight και το Channel 4 News

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter