Πόλα Ρούπα: Αποφυλακίστηκε κάνοντας το σήμα της νίκης

Πόλα Ρούπα: Αποφυλακίστηκε κάνοντας το σήμα της νίκης

Το σήμα της νίκης έκανε με το δεξί της χέρι η Πόλα Ρούπα, μέλος της τρομοκρατικής οργάνωσης «Επαναστατικός Αγώνας», αφότου αποφυλακίστηκε, με απόφαση του Δικαστικού Συμβουλίου Θήβας που έκανε δεκτή την αίτησή της για υφ’ όρων απόλυση.

Δείτε επίσης: Αποφυλακίστηκε η Πόλα Ρούπα

Η Πόλα Ρούπα είχε καταδικαστεί σε ισόβια και 25 χρόνια κάθειρξη για τη βομβιστική επίθεση στην Τράπεζα της Ελλάδος το 2014, πράξη για την οποία είχε αναλάβει την ευθύνη ο «Επαναστατικός Αγώνας». Ωστόσο, τον Απρίλιο του 2021 η ποινή της είχε μειωθεί σε έξι χρόνια και τρεις μήνες.

Τo Δικαστικό Συμβούλιο Θήβας έβαλε δύο όρους για την αποφυλάκιση της Πόλας Ρούπα: την απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και την εμφάνιση ανά τακτά διαστήματα στο αστυνομικό τμήμα της κατοικίας της.

Το Δικαστικό Συμβούλιο Θήβας έκανε δεκτό το αίτημά της για υπό όρους απόλυση, καθώς είναι μητέρα ανήλικου τέκνου.

Οι ληστείες, το σχέδιο για απόδραση και η σύλληψη

Για τους επόμενους μήνες η Ρούπα και ο Μαζιώτης έδιναν το «παρών» στο 5ο τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Αθήνας, στη δίκη του «Επαναστατικού Αγώνα», ωστόσο τον Ιούνιο του 2012 δεν παρουσιάστηκαν ως όφειλαν στο αστυνομικό τμήμα Εξαρχείων, ενώ δύο χρόνια μετά και αφού είχαν καταδικαστεί ερήμην σε 50 χρόνια φυλάκιση για την συμμετοχή τους στον «Επαναστατικό Αγώνα» αστυνομικοί συνέλαβαν τον Μαζιώτη μετά από συμπλοκή στο Μοναστηράκι.

Εν συνεχεία, η ΕΛ.ΑΣ. εξαπέλυσε ανθρωποκυνηγητό για τη σύλληψη της Πόλας Ρούπα με το ανήλικό παιδί της, ενώ εκείνη διαφεύγει από το κρησφύγετο της οργάνωσης στην Πεύκη πριν μπουν σε αυτό οι αστυνομικοί της Αντιτρομοκρατικής.

Τον Ιούνιο του 2015 η Ρούπα ληστεύει μαζί με συνεργούς υποκατάστημα τράπεζας στο νοσοκομείο «Σωτηρία», ενώ μέρος των χρημάτων χρησιμοποιήθηκαν για την απόδραση του Μαζιώτη και μελών των «Πυρήνων της Φωτιάς» με ελικόπτερο από τις φυλακές Κορυδαλλού, όμως το σχέδιο απέτυχε, καθώς ο πιλότος του ελικοπτέρου δεν υπάκουσε στις εντολές.

Τον Σεπτέμβριο του 2016 η Πόλα Ρούπα προχώρησε σε ακόμα μία ένοπλη ληστεία στη Μαλεσίνα, ενώ συνελήφθη τελικά στην Ηλιούπολη στις 6 Ιανουαρίου 2017.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter