Διαβάστε στο Documento

Documento Newspaper

Πόλα Ρούπα: Μηνυτήρια αναφορά για αρπαγή ανηλίκου - Τι απαντούν Εισαγγελία και Υπ. Δικαιοσύνης

Για ομηρία του εξάχρονου γιου της από τις αρχές κάνει λόγο η Πόλα Ρούπα στη μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου για αρπαγή ανηλίκου, που κατέθεσε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας. Διαψεύδουν τους ισχυρισμούς της Εισαγγελία και υπουργείο Δικαιοσύνης.

Η Πόλα Ρούπα υποστηρίζει ότι οι αρχές αρνούνται να δώσουν την επιμέλειά του παιδιού στην μητέρα της και την αδελφή της, όπως η ίδια έχει ζητήσει. «Ενεργούμε με αποκλειστικό γνώμονα το συμφέρον του παιδιού», απαντάει η Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας.

Σημειώνει επίσης, ότι η προσωρινή άσκηση της επιμέλειας ανατέθηκε σε κοινωνική υπηρεσία του Νοσοκομείου Παίδων, αμέσως μετά τη σύλληψη της μητέρας του και διαβεβαιώνει ότι «από την πρώτη στιγμή το παιδί συνόδευε ειδικός ψυχολόγος καθώς και η ίδια η Εισαγγελέας Ανηλίκων».

Όσον αφορά το αίτημα της μητέρας και της αδελφής της κα Ρούπα, με το οποίο ζητούν να αναλάβουν την επιμέλεια του ανηλίκου, η Εισαγγελία διευκρινίζει ότι «η αίτηση αυτή εξετάζεται και θα κριθεί μετά την ολοκλήρωση κοινωνικής έρευνας, όπως ακριβώς συμβαίνει σε όλες τις περιπτώσεις που για κάποιο λόγο είναι αδύνατη η άσκηση της γονικής μέριμνας από τους γονείς».

Οι δικαστικές αρχές αναφέρουν τέλος, ότι «έχει χορηγηθεί στις αιτούσες άδεια επικοινωνίας με το ανήλικο τέκνο και σημειώνουν ότι «και σε αυτή την περίπτωση, η Εισαγγελία ενεργεί με αποκλειστικό γνώμονα το συμφέρον του παιδιού, με το περιεχόμενο που δίνεται στον όρο αυτό από το ελληνικό και το διεθνές δίκαιο, αλλά και με ανθρωπιά».

Νωρίτερα, το υπουργείο Δικαιοσύνης χαρακτήρισε «ψευδείς» και «ανεύθυνες» τις αναφορές της κα Ρούπα για τη μεταχείριση του γιου της από τις αρχές, υποστηρίζοντας ότι «το παιδί ούτε συνελήφθη, ούτε κρατήθηκε. Αντίθετα τέθηκε σε προστασία, μέχρι την οριστική ανάθεση της επιμέλειάς του και παρακολουθείται από εξειδικευμένους επιστήμονες».

Πρόσθεσε ακόμη ότι «ήδη διευθετείται το ζήτημα της σταθερής επικοινωνίας του παιδιού με τους στενούς συγγενείς του. Αυτό που προέχει είναι να διασφαλιστεί το βέλτιστο συμφέρον του παιδιού, το οποίο θα κρίνουν τα θεσμοθετημένα όργανα, όπως γίνεται σε κάθε όμοια περίπτωση».

Εντός της ημέρας, η Πόλα Ρούπα αναμένεται να απολογηθεί, όπως και η 25χρονη συγκατηγορούμενή της, ενώπιον της 5ης τακτικής ανακρίτριας. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δύο γυναίκες δεν θέλησαν να λάβουν προθεσμία για να απολογηθούν. Πάντως, οι απολογίες τους θα είναι τυπικές και θα κινούνται στη γραμμή των δηλώσεών τους.

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.