Πολάκης: 8.524 προσλήψεις έχουν ήδη γίνει στην δημόσια υγεία

Πολάκης: 8.524 προσλήψεις έχουν ήδη γίνει στην δημόσια υγεία

Διαστρέβλωση της κατάστασης από τα ΜΜΕ κατήγγειλε ο αν. υπουργός Υγείας στην Βουλή, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση. Συνολικά θα προσληφθούν 19.612 γιατροί και νοσηλευτικό προσωπικό.

Η κατάσταση στην δημόσια υγεία παρουσιάζει τεράστια βελτίωση σε σχέση με τα όσα ίσχυαν επί κυβερνήσεων Ν.Δ-ΠΑΣΟΚ δήλωση ο αν. υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του Ποταμιού Σπ.Δανέλλη σχετικά με τις προσλήψεις και τα κονδύλια που διατίθενται.

«Ο σεισμός λοιμός καταποντισμός που προβάλλεται από ορισμένα ΜΜΕ δεν έχει σχέση με την πραγματικότητα» δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας σημειώνοντας ότι το ΕΣΥ έχει την μεγαλύτερη ενίσχυση από την 10ετία του 1980. Ειδικά για το προσωπικό του συστήματος υγείας ο Π.Πολάκης δήλωσε ότι επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ «έχουν αναλάβει υπηρεσία 8.534 άτομα» στην συντριπτική τους πλειοψηφία είναι μόνιμοι ενώ «σε διαδικασία να αναλάβουν είναι 1833 από τους όποιους οι 1423 μόνιμοι». Συνολικά τόνισε ότι θα προσληφθούν 18.612 εργαζόμενοι.

Όσον αφορά τα έσοδα ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας τόνισε ότι υπήρξε «ένα δισ. παραπάνω στα δημόσια νοσοκομεία και στο σύστημα υγείας της χώρας» μιλώντας για «τεράστια μεταφορά πόρων το 2016 από τον ΕΟΠΥΥ προς τα νοσοκομεία». Ενδεικτικά ανέφερε ότι ενώ η απόδοση του ΕΟΠΥΥ ήταν 80 -90 εκατομμύρια, έφθασε στα 530 εκατομμύρια και γι αυτό «δεν υπάρχει αυτό το ιστορικό προηγούμενο». Σχετικά μάλιστα με τα ταμειακά δεδομένα των νοσοκομείων ο Π.Πολάκης είπε ότι ενώ υπήρχε 935 εκατομμύρια ευρώ έλλειμμα, τα νοσοκομεία «το 2016 έκλεισαν με 35 εκατομμύρια ευρώ ταμειακό πλεόνασμα».​

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter