Πολάκης από Κρήτη: Η Αριστερά εκφράζει τους πολλούς, ο Μητσοτάκης την «ελίτ»

Πολάκης από Κρήτη: Η Αριστερά εκφράζει τους πολλούς, ο Μητσοτάκης την «ελίτ»

«Η Αριστερά έχει το πολιτικό σχέδιο για να εξυπηρετήσει τα δικαιώματα και τα συμφέροντα των πολλών και δεν νομίζω ότι υπάρχει καμία αμφιβολία σε αυτό. Μιλάμε πάντα για τους πολλούς, τους οποίους τους εξυπηρετεί το πολιτικό σχέδιο της Αριστεράς και όχι του νεοφιλελευθερισμού του κυρίου Μητσοτάκη», τόνισε σε δηλώσεις του ο αναπληρωτής υπουργός υγείας, Παύλος Πολάκης, από το Ηράκλειο όπου βρίσκεται.

Επισήμανε, δε, ότι, πολιτικώς, τα πράγματα είναι, όπως είπε, πολύ απλά: «Η Αριστερά μιλάει για στήριξη του κοινωνικού κράτους, για επαναφορά συλλογικών συμβάσεων, για αύξηση του βασικού μισθού και κατάργηση του υποκατώτατου, μιλάει για τα εργασιακά δικαιώματα. Η Αριστερά άνοιξε τα σχολεία με καθηγητές και δασκάλους και βιβλία στη θέση τους, η Αριστερά ενίσχυσε με 19.000 ανθρώπους το σύστημα Υγείας, αύξησε κατά 400 εκατομμύρια το όριο δαπανών του συστήματος Υγείας, ολοκλήρωσε Δημόσια Έργα που καθυστερούσαν για δεκαετίες διότι δεν τα έβρισκαν οι εργολάβοι με αυτούς που κυβερνούσαν σε ό,τι αφορά τις μίζες. Η Αριστερά ενίσχυσε το ΕΚΑΒ, άνοιξε τη βάση αεροδιακομηδών σε Σύρο και Άκτιο και όλα αυτά φυσικά και είναι για το συμφέρον των πολλών».

Ο κ. Πολάκης βρίσκεται στο Ηράκλειο και θα παραβρεθεί στην κεντρική ομιλία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα η οποία θα ξεκινήσει απόψε στις 19.30 στην Πλατεία Ελευθερία, έξω από το κτήριο της Περιφέρειας Ηρακλείου. Όπως δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός, «στην απέναντι πλευρά από την Αριστερά, βρίσκεται το νεοφιλελεύθερο σχέδιο του κυρίου Μητσοτάκη, το οποίο μιλάει για επταήμερη εργασία, για ενοικίαση των υποδομών των νοσοκομείων και των εργαζομένων σε αυτά σε ιδιώτες, για να φάνε τα λεφτά του ΕΟΠΥΥ. Ο κύριος Μητσοτάκης μιλάει, γενικώς και αορίστως, για μείωση της φορολογίας και ειδικά στα ανώτερα στρώματα και όχι στα χαμηλότερα κοινωνικά στρώματα που εμείς αυτό κάνουμε. Είναι διακριτά πλέον τα δύο διαφορετικά σχέδια. Η Αριστερά του ΣΥΡΙΖΑ, που υπηρετεί μαζί με την Προοδευτική Συμμαχία που έχει συστρατευτεί μαζί μας όλος ο δημοκρατικός και προοδευτικός κόσμος της χώρας, η Αριστερά εκφράζει τους πολλούς, ενώ το φιλελεύθερο σχέδιο του κυρίου Μητσοτάκη εκφράζει την ελίτ που κυβέρνησε με τις 100 οικογένειες και τους 10.000 παρατρεχάμενους που απλά έκλειναν δουλειές, “ρουφούσαν” το αίμα του ελληνικού λαού και οδήγησαν τη χώρα στη χρεοκοπία».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter