Πολάκης: Δεν έχουμε σύμβαση με εταιρεία φύλαξης για το ΚΕΕΛΠΝΟ

Πολάκης: Δεν έχουμε σύμβαση με εταιρεία φύλαξης για το ΚΕΕΛΠΝΟ

Σε δήλωση-απάντηση στην εφημερίδα «Ελευθερία του Τύπου» προχώρησε σήμερα ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Παύλος Πολάκης για δημοσίευμά της που αφορά σύμβαση εταιρείας φύλαξης με το ΚΕΕΛΠΝΟ.

Ο αναπληρωτής υπουργός «θεωρεί ότι το δημοσίευμα αυτό θα αποτελέσει έναυσμα για τους αρμόδιους εισαγγελείς να επισπεύσουν την έρευνα σχετικά με τα πορίσματα των κρατικών ελεγκτικών μηχανισμών που αφορούν το ΚΕΕΛΠΝΟ, τα οποία συμπεριλαμβάνουν και τη σύμβαση με την εταιρεία “Τριπλ Ες”», όπως αναφέρει ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, τα πορίσματα που αφορούν το ΚΕΕΛΠΝΟ έχουν κατατεθεί στους αρμόδιους εισαγγελείς, τόσο το Νοέμβριο του 2015 – σχεδόν 2 μήνες μετά τις εκλογές του Σεπτέμβρη και την ανάθεση της ηγεσίας του υπουργείου Υγείας στον Ανδρέα Ξανθό και τον Παύλο Πολάκη – όσο και το Μάιο του 2016.

«Η ανάθεση της φύλαξης του ΚΕΕΛΠΝΟ στη συγκεκριμένη εταιρεία έγινε με απόφαση της 6ης συνεδρίασης του Δ.Σ. του ΚΕΕΛΠΝΟ, στις 05/04/2011 και η υπογραφείσα σύμβαση είχε διάρκεια έως τις 30/06/2012. Αντικείμενο έρευνας αποτελεί ο τρόπος που ανανεωνόταν κάθε χρόνο.

 Ενδεικτικά αναφέρουμε, ότι από τα στοιχεία του ΚΕΕΛΠΝΟ, η συγκεκριμένη εταιρεία το 2014, επί υπουργίας ‘Αδωνι Γεωργιάδη και Μαυρουδή Βορίδη, εισέπραξε από τον Οργανισμό το ποσό του 1.270.540,23 ευρώ. Από τα ίδια στοιχεία, προκύπτει πως το ίδιο έτος η εταιρεία Κοσμάς Ε. & ΣΙΑ Ε.Ε. εισέπραξε από το ΚΕΕΛΠΝΟ το ποσό του 1.133.632,95 ευρώ, επίσης για υπηρεσίες φύλαξης» αναφέρει η ανακοίνωση που εκδόθηκε από το γραφείο του Π. Πολάκη.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter