Πολάκης: Δεν κλέβουμε και γι’ αυτό μοιράζουμε 1,4 δις για τα αναδρομικά – Live από τη Βουλή

Πολάκης: Δεν κλέβουμε και γι’ αυτό μοιράζουμε 1,4 δις για τα αναδρομικά – Live από τη Βουλή

Τη διαφορά του πολιτικού ήθους στη διαχείριση του δημοσίου χρήματος από την παρούσα κυβέρνηση σε σχέση με τις προηγούμενες επισήμανε ο αν. υπουργός Υγείας προκειμένου να εξηγήσει το πώς προέκυψαν τα 1,4 δις ευρώ για τα αναδρομικά ένστολων, ακαδημαϊκών, δικαστικούς λειτουργούς κοκ.

Σήμερα είναι μέρα δικαίωσης και αποδεικνύουμε στην πράξη ότι αυτά που λέμε τα κάνουμε» είπε ο Παύλος Πολάκης, στην Ολομέλεια,  τονίζοντας ότι η τροπολογία για τα αναδρομικά είναι το πρώτο από τα μέτρα που ανακοίνωσε στη ΔΕΘ ο πρωθυπουργός.

«Εμείς είμαστε με τον κόσμο της εργασίας. Ήμασταν, είμαστε και θα είμαστε» υπογράμμισε και ξεκαθάρισε πως το κοινωνικό συμβόλαιο αυτής της κυβέρνησης δεν έχει καμία σχέση με αυτά που χρεοκόπησαν τη χώρα το 2010. «Εσείς επιλέξατε ένα κοινωνικό συμβόλαιο με τους ισχυρούς της χώρας μέσα από κρατικές προμήθειες, υπερτιμολόγηση και οδήγησε πράγματι σε χρεοκοπία. Πετάγατε ένα κοκαλάκι στους πληβείους για να μην μιλάνε» είπε επιτιθέμενος στα πρώην κόμματα εξουσίας και συμπλήρωσε ότι η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ έβγαλε τη χώρα από την χρεοκοπία επειδή «μας στήριξε ο λαός, γιατί το παλέψαμε νύχτα μέρα και τρίτον γιατί δεν κλέβαμε».

«Επειδή ακριβώς δεν κλέβαμε γι αυτό περισσεύει το 1,4 δις ευρώ το οποίο μοιράζουμε όχι μόνο με βάση τις δικαστικές αποφάσεις αλλά και με πολιτική επιλογή σε διάφορες κοινωνικές κατηγορίες που είχαν γίνει μεγάλες περικοπές τα προηγούμενα χρόνια» σημείωσε ο κ. Πολάκης.

 Καμμένος :«Το ποιος εμπαίζει τους στρατιωτικούς θα το δουν οι ίδιοι στην τσέπη τους»

Ευθύτατη απάντηση στους ισχυρισμούς του Βασίλη Κικίλια περί εμπαιγμού των στρατιωτικών για τα αναδρομικά έδωσε στην Ολομέλεια ο υπουργός Εθνικής Άμυνας.

«Το ποιος εμπαίζει τους στρατιωτικούς θα το δουν οι στρατιωτικοί στην τσέπη τους τις επόμενες μέρες» απάντησε ο Πάνος Καμμένος στον τομεάρχη Άμυνας της ΝΔ.

Τόνισε δε προς την πλευρά της ΝΔ ότι αντί να εξαιρέσουν από την πολιτική αντιπαράθεση τις Ένοπλες Δυνάμεις, η αξιωματική αντιπολίτευση έρχεται με «θράσος απύθμενο» και λέει προς όσους περιόρισε το εισόδημα με αντισυνταγματικό τρόπο ότι αδίκως θα πάρουν τα αναδρομικά που δικαιούνται.

Ο υπουργός επισήμανε, επίσης, ότι το 50% των αναδρομικών που είχαν λάβει τα μέλη των Ενόπλων Δυνάμεων από την προηγούμενη κυβέρνηση αποσκοπούσε στην αποκατάσταση του 100% των περικοπών. «Το 50% που είχε δοθεί τότε, δεν είχε δοθεί προκειμένου να επιστραφεί το άλλο 50% αργότερα όπως κάποιοι έλεγαν, αλλά είχε δοθεί για την αποκατάσταση της απόφασης του 100%. Δηλαδή, αυτό το οποίο είχε ειπωθεί στους θεσμούς και βρίσκεται στα πρακτικά μέσα είναι ότι σας δίνουμε το 50% και ξοφλάμε!» εξήγησε ο κ. Καμμένος.

Περαιτέρω, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας εξήρε τη στάση του Χ. Σταϊκούρα αναφορικά με την επιστροφή των αναδρομικών, εν αντιθέσει -όπως ο κ. Καμμένος υποστήριξε- με τα ψεύδη που ακούγονται από ακραία στελέχη της ΝΔ.

Η ρύθμιση θα ψηφιστεί με ονομαστική ψηφοφορία, την οποία θα ζητήσει η κοινοβουλευτική πλειοψηφία.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες το «παρών» στην Ολομέλεια θα δώσει ο πρωθυπουργός ενώ το λόγο αναμένεται να πάρουν και οκτώ υπουργοί ανάμεσά τους και ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter