Πολάκης: «Είμαστε πιο δεμένοι τώρα με τον Τσίπρα από ό,τι το 2015» (Video)

Πολάκης: «Είμαστε πιο δεμένοι τώρα με τον Τσίπρα από ό,τι το 2015» (Video)

«Ενα πρόγραμμα λαϊκά κατανοητό, κοινωνικά αναγκαίο, σε σύγκρουση με τη διαπλοκή και ελπιδοφόρο ιδιαίτερα για τη νέα γενιά». Αυτά είναι τα 4 χαρακτηριστικά που πρέπει να έχει το νέο πρόγραμμα διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για να μετατρέψει την κοινωνική πλειοψηφία σε εκλογική πλειοψηφία, τόνισε ο Παύλος Πολάκης μιλώντας στο Κόντρα 24 και τη Νατάσα Γιάμαλη. 

«Τα προηγούμενα τέσσερα χρόνια δεν μπορούσαμε να τα φτιάξουμε όλα. Πήραμε μια χώρα σε χρεοκοπία και την βγάλαμε από αυτήν. Δεν χάσαμε ούτε μόνον, ούτε κυρίως από το Μάτι, το Μακεδονικό και το μεταναστευτικό. Σαφώς και επηρέασαν κι αυτά με την προπαγάνδα που έγινε, αλλά κυρίως χάσαμε γιατί δεν ανταποκριθήκαμε γρήγορα μετά την έξοδο από τα μνημόνια στην υλική ανακούφιση τμημάτων του λαού μας που σήκωσαν το βάρος της κρίσης. Το πρόγραμμα λοιπόν του ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να είναι απαλλαγμένο από τις δεσμεύσεις της περιόδου των μνημονίων, ώστε ευρύτερα κοινωνικά στρώματα να δουν ότι βελτιώνεται η θέση τους σε αυτή την προοπτική. Ο Μητσοτάκης θα χάσει γιατί εργαλειοποιεί την Πανδημία»

Αιχμές για την οικονομική πολιτική και την ανοχή στις τράπεζες

Ο πρώην υπουργός αναφέρθηκε στην ανάγκη να εγκαταλείψει ο ΣΥΡΙΖΑ την μονολιθικότητα, ενώ ανέφερε χαρακτηριστικά – ασκώντας εμμέσως αυτοκριτική στα λάθη και τις παραλείψεις της προηγούμενης περιόδου σε ο,τι έχει να κάνει με τον τραπεζικό τομέα – ότι αυτή τη φορά μια από τις 4 συστημικές τράπεζες θα πρέπει να κρατικοποιηθεί. Αναφέρθηκε την ανάγκη η επόμενη προοδευτική κυβέρνηση να παρέμβει οργανώνοντας σωστά το κράτος – πράγμα που δεν έκανε την προηγούμενη φορά – αλλά και την αποκεντρωμένη διοίκηση και την αυτοδιοίκηση. 

Παράλληλα επανέλαβε την ανάγκη για μεγάλη τομή στο ΕΣΥ με ενίσχυση της Δημόσιας Υγείας και κυρίως στη χάραξη νέας πολιτικής φαρμάκου υπέρ του λαού και των ασφαλισμένων. Επίσης τόνισε την ανάγκη της παραγωγικής ανασυγκρότησης και μιας πολιτικής πολύ πιο φιλικής αυτή τη φορά προς την μεσαία τάξη που τραυματίστηκε από την προηγούμενη μνημονική περίοδο.

Προοδευτική παράταξη και αριστερή παράδοση

“Και προοδευτική παράταξη και αριστερή παράδοση” απάντησε ο Παύλος Πολάκης στο ερώτημα πως συμβιβάζονται αυτά τα δύο στον νέο διευρυμένο ΣΥΡΙΖΑ αν και ομολόγησε ότι με το Νίκο Μπίστη “δεν με συνδέουν και πολλά”! Σε ερώτηση αν παραμένει η σχέση του με τον Αλέξη Τσίπρα η ίδια όπως την προηγούμενη περίοδο επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, ο πρώην υπουργός απάντησε ότι “είναι ίδια και ακόμα καλύτερη, είμαστε πιο δεμένοι τώρα με τον Τσίπρα από ό,τι το ’15″.

Ο Μητσοτάκης εργαλειοποιεί την πανδημία

“Ο Μητσοτάκης εργαλειοποιεί την πανδημία επίτηδες για να τσακίσει τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και να πάρουν τον τζίρο τους οι μεγάλες επιχειρήσεις και αλυσίδες. Πολλά από τα μέτρα του λοκντάουν αυτό το σχέδιο εξυπηρετούν και όχι την αντιμετώπιση της πανδημίας”, κατήγγειλε ο Παύλος Πολάκης.

“Δεν θα κάνω τον ονειροκρίτη” απάντησε ο Παύλος Πολάκης στα δημοσιεύματα που τον φρένου να διαφωνεί με τον Τομεάρχη Υγείας Ανδρέα Ξανθό, ενώ άσκησε σκληρή κριτική στον Γ. Πατούλη για τετράετές διαφημιστικό πρόγραμμα της Περιφέρειας ύψους 9 εκ ευρώ εν μέσω πανδημίας, ενώ επί Ρένας Δούρου – όπως τόνισε – το αντίστοιχο πρόγραμμα προβολής είχε στοιχίσει μόλις 1,8 εκ.

Μάσα και ρεμούλα

“Οργιο μάσας και ρεμούλας με πρόσχημα τον κορονοϊό” είπε χαρακτηριστικά ο αν Τομεάρχης Εσωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ αναφερόμενος και στην προκήρυξη για ενοικίαση ακινήτου από την κ Σοφία Νικολάου που όπως κατήγγειλε είναι φωτογραφική.

Τέλος κατήγγειλε ότι οι Μητσοτάκης-Χρυσοχοΐδης με πρόσχημα την πανδημία εκπαιδεύουν την κοινωνία στην αποδοχή μέτρων καταστολής και αυταρχικής διακυβέρνησης

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter