Πολάκης για καταχραστές στον ΕΟΠΥΥ: Όσο και να κρύβεστε θα σας βρούμε!

Πολάκης για καταχραστές στον ΕΟΠΥΥ: Όσο και να κρύβεστε θα σας βρούμε!

Με ανάρτησή του στο Facebook ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης κατακεραυνώνει το προηγούμενο καθεστώς στο χώρο της Υγείας με αφορμή είδηση-σκάνδαλο που αφορά συνταγογράφηση σκευασμάτων ειδικής διατροφής από δύο γιατρούς, διευθυντές ΕΣΥ δύο νοσοκομείων της Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ οι δύο διευθυντές φέρονται να έχουν υπογράψει το 2016 γνωματεύσεις για τη χορήγηση σκευασμάτων ειδικής διατροφής συνολικής αξίας περίπου 5 εκατομμυρίων ευρώ, ποσό που αντιστοιχεί στο 11% της ετήσιας δαπάνης του ΕΟΠΥΥ για τα συγκεκριμένα προϊόντα(46 εκατομμύρια)! Όπως αναφέρεται μάλιστα ο μέσος όρος δαπάνης ανά γιατρό ήταν 31.000 ευρώ!

Οι γιατροί -όπως αναφέρεται – στη συντριπτική τους πλειονότητα έγραφαν ως διάγνωση «φλεγμονή του εντέρου» –κυρίως– λόγω φαρμακευτικής αγωγής, ενώ φαίνεται να «επιμένουν» στη συνταγογράφηση συγκεκριμένου σκευάσματος.

Πώς το σχολιάζει ο Παύλος Πολάκης:

Όσο και να κρύβεστε θα σας βρούμε…

Γι αυτό κάποιοι δεν ήθελαν να κάνει συμβάσεις ο ΕΟΠΥΥ με τους προμηθευτές ιατροτεχνολογικών προϊόντων, σκευασμάτων κλπ αλλά να έμενε σε ισχύ το προηγούμενο καθεστώς του μπάτε σκύλοι αλέστε κι αλεστικά μη δώσετε.

ΜΟΛΙΣ ΑΛΛΑΞΕ Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΗΣ ΥΠΕΔΙΦΚΑ να τα πρώτα ΣΟΒΑΡΑ αποτελέσματα ΑΠΟ ΣΟΒΑΡΟΥΣ ΕΛΕΓΧΟΥΣ …..(γιατί η προηγούμενη κυνήγαγε κάτι γιατρούς στην Άρτα που σε πέντε συνταγές στις 300 είχαν γράψει και χάπι γαστροπροστασίας!!!!)

https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=1928032454106893&id=100007004708966&pnref=story

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter