Δηλώσεις στη Βουλή

Πολάκης για ΝΔ: «Αυτό δεν είναι αντιπολίτευση, είναι... κουκουρούκου»

Με το προσωπικό του ύφος σχολίασε τον αντιπολιτευτικό λόγο της ΝΔ ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας από το βήμα της Βουλής, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Αυτό δεν είναι αντιπολίτευση, είναι κουκουρούκου», ενώ συγκεκριμενοποίησε και τη δήλωσή του για τους γιατρούς που χρηματίζονται.

Αντικρούοντας τα επιχειρήματα της ΝΔ σχετικά με το προς συζήτηση νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας που αφορά εναρμόνιση με ευρωπαϊκή οδηγία για την «οργάνωση του εργασίας των ιατρών του ΕΣΥ», ο Παύλος Πολάκης έκανε λόγο για νέο κοινωνικό συμβόλαιο που «χτίζεται» με γνώμονα τη διαφάνεια.

«Θυμάμαι τα χρόνια που έκανα εγώ αιτήσεις (σ.σ. για πρόσληψη) στο ΕΣΥ από το 2000 έως το 2005» αφηγήθηκε αρχικά ο κ. Πολάκης και πρόσθεσε πως όλο το προηγούμενο διάστημα από το γραφείο του εκάστοτε υπουργού Υγείας έβγαιναν ονόματα που προορίζονταν για το Συμβούλιο Κρίσης, το οποίο είναι αρμόδιο για τις προσλήψεις γιατρών στο ΕΣΥ. «Έμπαινε κάποιος μόνο αν προσκυνούσε» είπε χαρακτηριστικά και υπερασπίστηκε πλήρως το νέο καθεστώς, καθώς η διαδικασία των προσλήψεων πλέον γίνεται μέσω κλήρωσης.

«Αυτό δεν είναι αντιπολίτευση, είναι κουκουρούκου» σχολίασε δηκτικά, συμπληρώνοντας: «Λέμε Ά θα πείτε Ώ, λέμε Ω θα πείτε Ά». Παράλληλα, επέκρινε τις αντιδράσεις του βουλευτή της ΝΔ, Βασίλη Οικονόμου. «Τον ακάθιστο έχεις κ. Οικονόμου» του είπε και στη συνέχεια αφού ο κ. Οικονόμου παρέμενε ζωηρός, τον προέτρεψε να σταθεροποιηθεί και να μην κινείται συνέχεια...

«Πάμε για άλλο κοινωνικό συμβόλαιο και οι χαμηλότερες βαθμίδες των νοσοκομειακών ιατρών ξέρουν καλά ποιος είναι με ποιον» επισήμανε, ανοίγοντας το θέμα των ιατρών που δωροδοκούνται: «Υπάρχει ένα ποσοστό που δεν τα πιάνει από πουθενά και με κανέναν τρόπο. Αυτοί οι άνθρωποι είναι που έχουν στηρίξει το Σύστημα (σ.σ. ΕΣΥ). Υπάρχει ένα κομμάτι -και το ξέρετε- που εκβιάζει και υπάρχει και ένα μεγάλο κομμάτι που θα τα πάρει αν του τα δώσουν».

«Να αμειφθούν οι άνθρωποι με βάση αυτά που αξίζουν. Έχουμε στείλει πολλούς ¨μεγάλους¨ εκεί που πρέπει να τους στείλουμε και θα δούμε τι θα κάνει η δικαιοσύνη» τόνισε και κατέληξε λέγοντας πως «αν μοιάζαμε με τους προηγούμενους θα ήμασταν σαν εσάς, θα είχαμε λύσει τα προβλήματά μας αλλιώς, τα προηγούμενα χρόνια».

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Σχόλια που παραπέμπουν με ενεργό link σε άλλα sites δεν θα δημοσιεύονται. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.