Πολάκης: Μέσα στον Ιούλιο ξεκινά η διαδικασία για την πρόσληψη 1200 μονίμων σε Νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας

Πολάκης: Μέσα στον Ιούλιο ξεκινά η διαδικασία για την πρόσληψη 1200 μονίμων σε Νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας

Με ανάρτησή του ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Παύλος Πολάκης γνωστοποιεί πως μέσα στον τρέχοντα μήνα θα εκδοθεί Πράξη Υπουργικού Συμβουλίου για την πρόσληψη 1200 μονίμων εργαζομένων σε Νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας όλης της χώρας.

Όπως αναφέρει η προκήρυξη θα αναρτηθεί μέσα στον Σεπτέμβριο.

Τι αναφέρει ο Παύλος Πολάκης στο Facebook όπου επισυνάπτει ανακοίνωση του Υπουργείου:

ΓΙΑ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ Η ΛΑΣΠΗ ΚΑΙ Η ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ!!!!(ΚΑΠΟΙΟΙ ΣΤΕΝΑΧΩΡΙΟΥΝΤΑΙ ΠΟΥ ΛΥΝΟΥΜΕ και ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ, ΗΘΕΛΑΝ ΝΑ ΜΗΝ ΛΥΘΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΝΑ ΛΕΝΕ ΓΙΑ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ….τι κριμα που δεν τους καναμε τη χαρη …)

Γραφείο Τύπου

Υπουργείου Υγείας

Δελτίο Τύπου

Αθήνα, 3 Ιουλίου 2018

Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας συναντήθηκε σήμερα με εκπροσώπους της ΠΟΕΔΗΝ, των νοσοκομειακών γιατρών και πρωτοβάθμιων σωματείων. Αντικείμενο της συνάντησης ήταν η υλοποίηση της πρόσφατης νομοθετικής ρύθμισης που αφορά στο λοιπό επικουρικό προσωπικό.

Ο Α. Ξανθός και ο Π. Πολάκης εξήγησαν στους συνομιλητές τους ότι μέσα στον Ιούλιο θα εκδοθεί Πράξη Υπουργικού Συμβουλίου που προβλέπει την πρόσληψη 1.200 μόνιμων εργαζόμενων σε νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας (ΚΥ) όλης της χώρας σε θέσεις και ειδικότητες που καλύπτει σήμερα το λοιπό επικουρικό προσωπικό . Η προκήρυξη αναμένεται να αναρτηθεί μέσα στο Σεπτέμβριο και έχει προβλεφθεί επαρκής χρόνος για την ολοκλήρωση των προσλήψεων, ώστε να μην απολυθεί κανένας εργαζόμενος έως τότε. Με αυτόν τον τρόπο το επικουρικό προσωπικό που υπηρετεί σήμερα θα παραμείνει στη θέση του μέχρι την πρόσληψη του μόνιμου προσωπικού.

Μέσω αυτή της ρύθμισης το Υπουργείο Υγείας, αφενός αναγνωρίζει την σημαντική προσφορά του επικουρικού προσωπικού στα νοσοκομεία και τα ΚΥ και αφετέρου καλύπτει με μόνιμο προσωπικό, πλέον, τις ανάγκες που εξυπηρετούσαν έως σήμερα οι συγκεκριμένοι εργαζόμενοι, δίνοντας τους παράλληλα τη δυνατότητα να διεκδικήσουν μια μόνιμη θέση εργασίας στο ΕΣΥ.

Νωρίτερα ο υπουργός Υγείας είχε συνάντηση με εργαζόμενους που απασχολούνται με ατομικές συμβάσεις εργασίας στην καθαριότητα του νοσοκομείου Άρτας, οι οποίοι έχουν πρόβλημα με την καταβολή δεδουλευμένων, λόγω μη έγκρισης ενταλμάτων πληρωμής τους από τον πάρεδρο του Ελεγκτικού Συνεδρίου. Ο Α. Ξανθός τους διαβεβαίωσε ότι γίνεται συστηματική προσπάθεια, προκειμένου να αντιμετωπιστούν άμεσα και οριστικά τα προβλήματα αυτά, τα οποία προέκυψαν ύστερα από την πολιτική επιλογή της απομάκρυνσης των εργολαβικών συνεργείων από το ΕΣΥ.

Τόνισε επίσης, ότι προφανώς στόχος του υπουργείου Υγείας είναι να καλύπτονται οι ανάγκες του συστήματος Υγείας με μόνιμο προσωπικό, κάτι που όμως μπορεί να γίνει σε βάθος χρόνου και με μεγαλύτερη ευχέρεια στη μεταμνημονιακή περίοδο. Στο μεσοδιάστημα, ωστόσο, θα αξιοποιηθούν και άλλοι τρόποι κάλυψης κενών (πχ επικουρικό προσωπικό) με τη διασφάλιση ότι θα υπάρχει κανονικότητα στις πληρωμές και πλήρης εξασφάλιση των εργασιακών δικαιωμάτων. Με τον ίδιο τρόπο που ομαλοποιήθηκε, τα τελευταία χρόνια, η καταβολή των υπερωριών, των εφημεριών, των αργιών και γενικότερα των πληρωμών στο σύστημα Υγείας, το υπουργείο θα διασφαλίσει την κανονικότητα στην αποζημίωση των συμβασιούχων που εργάζονται στο Δημόσιο Σύστημα Υγείας, οι οποίοι θα συνεχίσουν να συμβάλλουν στη στήριξη και αναβάθμιση της δημόσιας περίθαλψης.

https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=2096758090567661&id=100007004708966

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter